Budaörs > Gazdasági rovat
Budaörsön indult a nyúlhús-kampány

2017-06-12 17:45:42
376 olvasás

A nyúlhús-fogyasztás népszerűsítésére indított országos kampány első állomásán, egy budaörsi bevásárlóközpontban június 9-én Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, azt szeretnék, hogy minél többen megismerjék a nyúlhús előnyeit és elkészítésének változatos módját.

Az államtitkár, aki egyben a kampány fővédnöke, közölte: Európa legnagyobb nyúlhús-exportőre Magyarország, mégis, a belföldi nyúlhús-fogyasztásban a rangsor végén van.

Nagy István kitért a nyúlhús kedvező élettani hatásaira, például, hogy koleszterin és zsírszegény, valamint hogy gyorsan és könnyen előállítható. Hozzátette: a becsült nyúlhús-fogyasztás Magyarországon fejenként 2-3 dekagramm évente, míg a mediterrán országokban meghaladja a 2 kilogrammot.

Végváriné Henter Lilla, az Agrármarketing Centrum szóvivője elmondta, támogatják a tudatos fogyasztói magatartást és az egészséges táplálkozást, a környezettudatos termékválasztást, illetve a kiváló magyar termékek piaci elterjesztését.    

Juráskó Róbert, a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke szerint fontos lenne, ha az egészséges, zsírszegény és könnyen emészthető nyúlhús legalább heti egyszer a magyar családok asztalára kerülne.    

A kampánynyitó rendezvényen Bede Róbert mesterszakács nyúlételeket készített az érdeklődőknek, amelyeket a helyszínen meg is lehetett kóstolni. A következő hetekben országszerte hasonló, a nyúlhús-fogyasztást népszerűsítő rendezvények, látványfőzések és kóstolók lesznek. (MTI)

Nyomtatás :: Bezárás