Programajánló
Július 31.-augusztus 1. IV. ZSÁMBÉKI BLUESPIKNIK a Romtemplomnál

2020-07-22 20:10:53
92 olvasás


A Zsámbéki Blues Pikniket intézményünk eddig 3 alkalommal rendezte meg az ország egyik legszebb szabadtéri helyszínén.

A fesztivál hagyományteremtő létrehozásának alapja az a szerencsés adottságunk volt, hogy több blues zenész is él a településen, illetve a környéken, rajtuk keresztül számos zenekarnak van zsámbéki kötődése. A cél pedig azóta is, hogy nyaranta egy alkalommal a helyi zenekarok és más meghívott előadók, valamint a blues rajongó közönség rendszeresen találkozhassanak egymással ezen a különleges helyen. Az elmúlt években a rendezvény növekvő népszerűsége azt bizonyította, hogy a közönség és a zenész szakma is szívesen látogat el hozzánk, igény van az itt megszervezett, baráti hangvételű találkozóra. Zsámbék lassan felzárkózik Paks és Lábatlan mellé a harmadik helyre a nyári blues fesztiválok sorában.

Az idei program több szempontból is más lesz, mint az előző években megszokottak: az eddigi egy nap helyett ezúttal két napos programmal készülünk, csatlakozott a rendezvényhez két zsámbéki vendéglátóhely tulajdonosa is, ennek köszönhetően új rendezvény helyszínekkel bővült a kínálat, így már nem csak az Öregtemplom melletti szabadtéri színpadon, hanem a Matyi Kultúrbisztróban és a Dióhéj Caféban is lesznek események. Szintén új kezdeményezés, hogy a koncertek mellett más művészeti ágak is szerephez jutnak - persze mindig a blues marad a középpontban, hiszen akár kiállítás megnyitókról, akár könyvbemutatóról van szó, annak mindig köze van a blues zenéhez, vagy blues zenészekhez.

Ebben az évben már kiegészítő programok is kerültek a piknik kosárba: szervezünk múzeumlátogatást, vezetett műemléki sétát, gyalogtúrát a Nyakas-hegyre, továbbá lesz lehetőség kézműveskedésre és íjászkodásra.

Fontos változás még, hogy a fesztivál köré FB csoport szerveződött az év során Zsámbéki Blues Piknik Baráti Kör néven, a tagokkal az előkészítés közösségi szinten, nagyon jó hangulatban zajlott.

AZ IDEI KÍNÁLAT SZÁMOKBAN
9 koncert, 2 kiállítás megnyitó, 1 könyvbemutató, 1 performance: festés élőben a koncertek alatt - közel 50 közreműködő, 3 helyszín

A RÉSZLETES PROGRAM
 
Jegy-, illetve karszalag árak a nagyszínpad programjaira:
2.000 Ft / nap / fő
3.000 Ft / 2 nap / fő
12 éves kor alatt ingyenes

A Matyi Kultúrbisztróban és a Dióhéj Caféban zajló eseményeken a részvétel ingyenes.
A szombat délelőtti alternatív programokhoz szintén díjtalanul lehet csatlakozni.

Pénteken és szombaton délutántól az aznapi utolsó koncert végéig, az Öregtemplomnál a Corvin János utcában részleges forgalom lezárásra kerül sor.
Az ezzel kapcsolatos esetleges kellemetlenségért előre is elnézést kérek!
A nagyszínpad műsora a tervek szerint mindkét napon véget ér legkésőbb 22.30 órakor, hogy a környéken lakók nyugalmát a lehető legkevésbé zavarjuk.

Jegyek elővételben kaphatók és átvehetők a művelődési házban hétfőtől csütörtökig, pénteken és szombaton már csak a helyszínen.

Bővebb információ, jegyfoglalás: +36 23 340 694, +36 20 665 9464
A programról és a fellépőkről részletek: https://www.facebook.com/events/187926278940186/

Balázs Mónika Csilla, intézményvezető
Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár
Telefon: 06 23 340 694, 06 20 665 9464

Nyomtatás :: Bezárás