Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A budakeszi kultúra új mecénása

Kultúra

2005-04-01


Ez évi bejegyzéssel létrejött a Budakeszi Kultúra Alapítvány azzal a szándékkal, hogy támogassa Budakeszi kulturális fejlődését, a hagyományok ápolását, a testvérvárosi kapcsolatok erősödését. A közhasznú szervezet a helyi tömegkommunikáció, a művészeti tevékenységek, a kulturális örökség megőrzése, a népművészet, a hagyományőrzés és a nemzetiségi kultúra ápolása terén fejti ki tevékenységét, s elsősorban az alulról szerveződő, öntevékeny, helyi kezdeményezéseket támogatja.Alig két hónapos működése alatt:

Régi hiányt pótolva négyféle budakeszi képeslapot jelentetett meg, amelyek már kaphatók a Kiskápolna Könyvesboltban és a Budakeszi Helytörténeti Múzeumban, s rövidesen a Budakeszi Postahivatalban és egyes újságárusoknál is.

Hosszú távú együttműködést tervez az Erkel Ferenc Művelődési Központtal a helyi kulturális élet minél színvonalasabbá tétele érdekében. Ennek első lépcsőjeként és az önkormányzat nehéz anyagi helyzetére tekintettel az alapítvány magára vállalt a művelődési központ havi műsorfüzetének terjesztésével kapcsolatban minden munkát és költséget.

Támogatja a Budakeszi Iránytű megjelentetését, annak elsősorban helytörténeti kutató, hagyományőrző és kulturális tevékenységét

Helyi amatőrök számára vers, próza és tanulmány - pályázatot hirdetett meg április 15-i és József Attila versillusztráció-pályázatot március 31-i beadási határidővel. A műveket helyi szakmai zsűri bírálja majd el, a legértékesebb munkákat az alapítvány kategóriánként pénzdíjjal jutalmazza. A pályamunkákat a Budakeszi Iránytű Szerkesztőségével együttműködve teszi majd közzé a Budakeszi Iránytű című lapban és annak honlapján, a versillusztrációkból pedig kiállítást tervez.

Budakeszi Kultúra Alapítvány

számlaszám: OTP 11742348-20015123
e-mail: budakeszikultura@axelero.hu


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg