Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Milliárdos szennyvízberuházás Nagykovácsiban

Gazdasági rovat > Nagykovácsi

2015-03-23


Március 5-én adta át Nagykovácsi polgármestere, Kiszelné Mohos Katalin a kivitelező ZSO-VIA konzorciumnak a munkaterületet. Beszédében megköszönte az előző képviselő-testületnek, élükön Bencsik Mónika polgármesternek és Magyarország kormányának is azt, hogy ez a projekt megvalósul.

A 2014 januárjában megkötött támogatási szerződés eredményeként várhatóan idén március 23-án lőszermentesítéssel és régészeti feltárással kezdődő beruházás összköltsége 1 milliárd 258 ezer forint, melynek csupán 88 milliós önkormányzati önerejéből is 73 millió forintot vissza nem térítendő támogatásként pályázott meg az önkormányzat. A kilenc hónapra becsült beruházás novemberre várhatóan befejeződik.

A beruházás Nagykovácsi Zsíros-hegyi településrészének csatornázására, egy új szennyvíz-főgyűjtő, központi átemelő és gerincvezeték kiépítésére és fővárosi csatlakoztatására, valamint a meglévő hálózaton a pályázat keretein belül megengedett felújítási feladatok elvégzésére terjed ki, 853 ingatlan csatornázását, nyolc közterületi átemelő építését és tizenhét helyszínen felújítási (jellemzően az Ördögárok területét érintő) munkák elvégzését jelenti. Az új főgyűjtő az amerikai iskolától indul a II. kerületi főgyűjtőhöz.

A mérnöki feladatokat az Utiber Kft., a projektmenedzsmentet a VTK Innosystem Kft., a lakossági tájékoztatást az Arkánum Bt. és a kivitelezést a Hajdú és Tsa Kft-ből, valamint a Vianova 87 Zrt-ből álló a ZSO-VIA konzorcium látja el. A Kossuth u. 1. szám alatt ügyfélfogadási irodát nyitnak, de a www.nagykovacsi.hu önkormányzati oldalon naprakész információkat találnak majd az érdeklődők. Saját e-mailcíme is lesz a projektnek, s az építésvezetők elérhetőségeit a postaládákba bedobott értesítőkön találják majd meg a beruházással érintett lakók.

Az egyes ingatlanok bekötési költsége várhatóan ötvenezer forint lesz. Ehhez jön még a DMRV Zrt. 5000 Ft-os kiszállási költsége (utcák összefogásával ez minimálisra csökkenthető) és ingatlanonként 1700 forintos szemledíja, valamint az ingatlanon belüli rákötés terveztetésének és kivitelezésének a költsége.

Koós Hutás Katalin


Vissza