Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Befejeződött a milliárdos csatornaberuházás

Gazdasági rovat > Nagykovácsi

2015-12-01


Nagykovácsi 1,376 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Európai Uniótól a KEOP Szennyvíz-elvezetés és tisztítás pályázatán az Új Széchenyi Terv keretében. Mivel a nagyközség önerő-támogatást is nyert, a beruházást rendkívül nagy arányban pályázati forrás fedezte.

Kiépült egy új szennyvíz főgyűjtő, központi szennyvízátemelő és szennyvíznyomócső rendszer, amely a fővárosi szennyvízhálózatra csatlakozik. Nagykovácsi megoldotta az északi településrész, a Zsíros-hegy szennyvízelvezetését is. A beruházás kiterjedt a már meglévő hálózat rekonstrukciós feladatainak elvégzésére, s több mint 30 utcát, és 838 ingatlant érintett.

A sikeres műszaki átadás-átvételi eljárás 2015. november 30-án zárult. A projekt befejeztével megkezdődhetnek a zsíros-hegyi lakossági rákötések, amely több szakaszból áll. Az első és legfontosabb a tervezés, melyről a lakosok maguk gondoskodnak, de előzetes tájékoztatással szolgál számukra ebben a témában az önkormányzat. Az elkészült terveket a DMRV Zrt-hez kell benyújtani. A terv jóváhagyása után sor kerülhet a rákötés kiépítésére, amit a lakosnak kötelezően be kell jelentenie. A folyamat utolsó eleme, hogy az üzemeltető helyszíni szemle alkalmával megtekinti a szennyvízbekötést és a munkát átveszi. A munkagödröt kizárólag az átvételt követően lehet visszatemetni!


Vissza