Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Költözött a hivatal

Közélet > Budajenő

2007-03-01


Új, méltó helyet kapott a község polgármesteri hivatala. Ez év február végétől a Hivatal és az Önkormányzat a volt skót bencés apátság műemlék együttesének Kossuth Lajos utcai épülete helyett a Fő utcai, belsőleg felújított és korszerűen átalakított épületeiben található.

A változás nagyon időszerű volt, az eddigi négy irodahelységben, melyből egy az iskola emeletén volt, szűkös körülmények között tucatnyi hivatalos személy dolgozott. A hivatalba érkező polgárok számára sokszor még egy „széknyi” helyet sem tudtak biztosítani, nemhogy egy nyugodt tárgyalót. Az új helyen együtt lesz a hivatal, gyakorlatilag megduplázódnak a helyiségek és lesz egy nagyobb terem is, melyben tarthatók települési és régiós rendezvények, tárgyalások, ülésezhet a képviselő-testület és megtarthatók a házasságkötések. Érdekesség, hogy ez utóbbi nagytermet a volt boltozatos istállóból alakították ki.

A pénzügyi lehetőségek jelenleg csak a belső átalakítást tették lehetővé, mivel az Önkormányzat elsődleges célja, hogy kellő anyagi forrást biztosítson az iskolai tornaterem megépítésére. Az épületek külső felújítására a Nemzeti Kulturális Alaphoz Budajenő pályázatot nyújtott be, remélve, hogy a szűkös források ellenére központilag támogatni fogják e Pest megyében egyedülálló műemlék helyrehozatalát.
A Posta mellett üresen maradt helyiségekbe helyi szolgáltatást biztosító vállalkozó megtelepedésére számítanak, így egyben bevételt is remélnek a hasznosításból.


Vissza