Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Drogkereskedőket fogtak

Közélet > Nagykovácsi

2015-12-16


Vásárláskor tetten értek két drogkereskedőt Budapesten. Tartózkodási helyükön harmincmillió forintyi kábítószert foglaltak le. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt őrizetbe vett egy 36 éves budapesti és egy 39 éves nagykovácsi férfit.

A nagykovácsi férfi kedd este egy II. kerületi parkolóban két kiló kábítószergyanús növényi származékot - feltehetően marihuánát - vásárolt a budapesti férfitól, amiért 2,6 millió forintot fizetett. A rendőrök a kábítószer átvételekor tetten érték és elfogták őket.

A nyomozók a 36 éves férfi váci hétvégi házában körülbelül háromszáz tő vadkendert, többkilónyi, értékesítésre becsomagolt kábítószert, valamint a termesztéshez használt eszközöket találtak és foglaltak le. Társa tartózkodási helyén három kilogramm szárított növényi származékra és több kilogramm különböző halmazállapotú kábítószergyanús anyagra bukkantak. A lefoglalt kábítószer kiskereskedelmi értéke a feketepiacon körülbelül harmincmillió forint .

A két gyanúsított ellen az eljárást az NNI folytatja le, amely előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

forrás: police.hu


Vissza