Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A gasztronómia, az irodalom és a zene találkozása

Kultúra > Nagykovácsi

2007-03-01


A nagykovácsi Cilinder kávéház megteremti a lehetőséget, hogy kiszakítsuk magunkat a hétköznapok nyüzsgéséből, és az itt töltött idő alatt feltöltődjünk tartalmas beszélgetésekkel, esetleg békés olvasgatással.

A hely miliője olyan, amilyet a neve hallatán valószínűleg sokan elképzelnénk. A színek és formák finom női kezek által válogatott harmonikus együttese visszarepít minket az időbe.. Mintha egy budai előkelőség villájába kaptunk volna meghívót ötórai teára a századelő idején. Megnyugszik a lélek a kandallóban égő fa ropogását hallva, miközben a süppedős kanapén ülve csemegézhetünk a ház sós vagy édes specialitásai közül. A meghitt hangulatú enteriőr: patinás antik bútorok, meleg bordó bársonyok, elegáns drapériák, olvasósarok, és esténként a lágy zenére táncoló mécsesek fénye lágyan marasztal.

A tökéletesség iránti szenvedélyünk vezet bennünket, hogy maradéktalanul elvarázsoljuk vendégeinket. Szeretnénk, ha a Cilinder újraindításával egy olyan társasági hely születne, ahol a beszélgetés, egymás meghallgatása és megértése élménnyé, egyben közéleti példává tudna válni. Kulturális programok rendszeres szervezésével lehetőséget szeretnénk biztosítani az irodalom, a gasztronómia és a zene találkozásának.  Bízunk benne, hogy a Cilindernek lépésről-lépésre egyre nagyobb inspiráló kisugárzása lesz a nagykovácsi mindennapokra. Hisszük, hogy ez a kávéház csakis a vendégekkel folytatott barátságos együttműködésben, egymás gondolkodásának, ízlésének tiszteletben tartásával tud harmonikusan működni és továbbfejlődni. Ehhez várjuk vendégeink alkotó együttműködését.

Bessenyei KrisztinaVissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg