Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Április 28-án jótékonysági óvodabál az új játszótérért

Közélet > Budajenő

2007-04-02


A budajenői oviban több éve téma már, hogy miből, és mikor lesz végre új játszótér az udvaron: az előírásoknak megfelelő játékokkal, alattuk biztonságos gumilap borítással. Az önkormányzati testület az idei évre 1,2 millió forintot tudott elkülöníteni erre a célra, a maradék - az eddigi árajánlatok alapján nem csekély - összeg megszerzését az Szülők Óvodai Szervezete (SzÓSz) célozta meg.

Első lépésként karácsonykor jótékonysági ajándék- és süteményvásárt szerveztek. Az óvónők a gyerekekkel karácsonyfadíszeket és apró ajándéktárgyakat készítettek, az anyukák otthon finom süteményeket sütöttek, melyek az utolsó darabig, illetve morzsáig elfogytak egy délutáni táncházzal egybekötött mulatságon. És nem utolsó sorban a gyerekek napokig emlegették, milyen jó volt ilyen sokan együtt táncolni Györgyi és Tünde nénivel!
A következő ilyen célú rendezvény az április 28-i Óvodabál (lánykori nevén majális bál) lesz, melyre már most javában folynak az előkészületek: a SzÓSz szervezi a programot, lesz többek között rock and roll táncbemutató tánctanítással, büfé koktélbárral, és tombola malac árveréssel. A sült malacot Bucsics Imre, a Tante Susanne étterem tulajdonosa ajánlotta fel. Az ovisok reményei szerint az árverésen baráti társaságok vagy nagyétkű családok srófolják majd minél magasabbra az összeget, melynek végeredményeként a nyertest nem csak az isteni malacsült töltheti el, hanem az a jóleső érzés is, hogy ő is hozzájárult kis falunk fejlődéséhez. A tombolahúzásra is érkeztek már nagylelkű felajánlások, az eddigi legértékesebb nyeremény egy nyelvtanfolyam a közismert London Stúdióba, felajánlója azonban örülne neki, ha valaki ennél még értékesebb fődíjjal tenné vonzóbbá a sorsolást. Bevételekre nem csak a résztvevőktől számítanak, akik belépő- és tombolajegyeik megvásárlásával mind a játszóteret építik, de lehetőség lesz ún. tégla-jegy (azaz támogatói jegy) megvásárlására is.
Ha jó emberek jó cél érdekében összefognak, annak bizony mindig jó vége van. Még akkor is, ha értéke pénzben nem kifejezhető, vagy nincs elég sok nulla a végén. Az ovisok mindenesetre megpróbálják. Ha az óvodabálon mégsem sikerül összeszedni a maradék összeget, majd sikerül a következő vásáron, addig is együtt lehetett a falu apraja-nagyja, és mulattak egy jót, nem igaz?!


Vissza