Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Tizennégy érmet szereztek a jenei kempósok

Sporthírek > Budajenő

2016-12-19


Büszkék lehetnek a Budajenő Kempo Klub sportolói teljesítményükre, hiszen remek eredményekkel búcsúztatták a 2016-os esztendőt. Az év utolsó erőpróbáján hat arany-, hat ezüst- és két bronzérem került jenei nyakakba.

A december 10-én rendezett I. Hegyvidék Kempo Kupán Katona Richárd és Lacza Ábel két kategóriában is felállhatott a dobogó legfelső fokára, míg Komlenecz Roland és Fülöp Márk is megnyert egy-egy versenyszámot. Az Osvald-testvérek közül Hanna és László is gazdagodott ezüstéremmel, Kovács Ádám pedig bronz színű medáliával. A csapatok versengésében a Budajenő Kempo Klub az élmezőnyben végzett a megszerzett hatodik hellyel.

A Budajenő Kempo Klub eredményei:
Katona Richárd 1. hely semi kempo és full kempo, 4. hely submission
Fülöp Márk 1. hely semi kempo
Lacza Ábel Ádám 1. hely semi kempo és submission, 2. hely kempo kumite
ifj. Osvald László 2. hely semi kempo
Komlenecz Roland 1. hely kempo kumite, 2. hely semi kempo és submission
Kovács Dávid 3. hely full kempo és submission, 4. hely semi kempo
Osvald Hanna 2. hely, formagyakorlat és semi kempo

A fővárosi tornára mintegy százhúsz versenyző nevezett nem kevesebb, mint tizenkilenc csapatból. Formagyakorlat, gyo, semi kempo, submission, kempo kumite és full kempo szabályrendszerekben, három tatamin zajlottak a bemutatók és a küzdelmek reggeltől estig. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Amatto Zaharia, a Nemzetközi Kempo Szövetség román elnöke, aki ha már ellátogatott Magyarországra, versenyzői csapatot is hozott magával. Az IKF vezetője a torna ünnepélyes megnyitóján dandiplomákat adott át többek között a Budajenő Kempo Klub két mesterének, Németh Istvánnak (5. dan) és Lacza Ádám Illésnek (4. dan).

Ezzel a kupával zárta a 2016-os esztendőt a Magyar Kempo Szövetség, amelynek tagjai legközelebb a hagyományos évzáró ünnepségen találkoznak, még karácsony előtt. Az év legjobban teljesítő harcművészeit elismerésekben részesíti majd a szervezet, illetve az egyesületek.pecsu.hu

Vissza