Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Családok tavasza

Közélet > Budajenő

2007-05-07


Budajenő első - a közösségi összefogást célzó programja a „Családok tavasza” - március 31.-én sikeresen lezajlott. Hat helyszínen a település ápoltságáért tenni akaró családok apraja és nagyja gyűlt össze, hogy ragyogó napsütésben, jó hangulatban szépítsék lakóhelyüket, játékos, szórakoztató módon előmozdítva azt a „nevelési” szándékot is, hogy ne csak egy kitűzött napon legyen fontos számunkra a tiszta, élhető környezet.

Hogy a munka fáradalmát kipihenhessék, adakozó budajenőiek felajánlásának köszönhetően a műemlék magtár előtt rögtönzött konyhán a honi ízeket kedvelők kóstolhatták Vámos László kiváló gulyáslevesét, melyhez a Vidor söröző hordót vert csapra.
A délutáni program a sportok kedvelőinek és nézőközönségének nyújtott szórakozást. Póka György testnevelő tanár és a magyar öttusa válogatott edzője, Pálvölgyi Miklós szervezésében folytatták le a 6 km-es kerékpár bajnokságot. Gyermekversenyzőből nem volt hiány! Úgy tűnt azonban, hogy a felnőttek a kemény délelőtti munka hatására kevésbé lelkesedtek az aktív sporttért.
A kisebb fizikai munkát igénylő, de koncentrációt és figyelmet nem nélkülöző íjász verseny és bemutató is napirendre került. Bozzai Attila és ifjú segítőtársa, Szalma Domonkos szervezésében honfoglalás kori harci bemutatón találhatták magukat az érdeklődők.

Oláh István


Vissza