Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Megriadt egy cikktől a többmilliárdos beruházó?

Közélet

2005-05-01


Lendvay Endre alpolgármester napirend előtt azzal vádolta meg Bechtold Gábor képviselőt, hogy a lapunk márciusi számának 13. oldalán megjelent, A Viking-golf terület fejlesztése című cikke tántorította el a 62 milliárdos befektetést tervező IWR Management Kft-t, s emiatt Budakeszi számára „elúszott” a lehetőség 350 munkahely megteremtésére, 700 millió forint egyszeri befizetésére és az elkerülő út megépítésére.

Az alpolgármester vádját az ülésről készült jegyzőkönyv szerint az IWR Kft. ügyvédjének leveléből felolvasott idézettel támasztotta alá: „Ügyfeleim bejelentik, hogy a 2005. március 22. napjára tervezett egyeztető megbeszélésen nem tudnak megjelenni, tekintettel arra, hogy - a megbízóik által is osztott - álláspontjuk szerint az általuk képviselt befektetői csoport érdekei az önkormányzat képviselő-testületének megosztottsága miatt jelenleg nem, vagy nem teljes bizonyossággal érvényesíthetők. Ügyfeleim e körben hozott döntésüket - részben - a Budakeszi Iránytű közéleti havi lap 2005. március havi számának 13. oldalán található és Bechtold Gábor önkormányzati képviselő által jegyzett cikkre alapítják.” A levél következő bekezdése azonban az ülésen már nem hangzott el. Így folytatódik: „A tervezett megbeszélések felfüggesztését Ügyfeleim azért is indokoltnak tartják, mert az azokkal érintett Viking Executive Golf Kft. vonatkozó anyagát csak a mai napon kapták kézhez, így annak érdemi tanulmányozására, a tárgybeli ingatlanokat érintő és az ÁPV Rt., valamint a Viking Kft. között 1998.03.13. napján létrejött megállapodásban szabályozott jogosultságok megszerzését, illetőleg utódlását célzó állásfoglalások, nyilatkozatok beszerzésére, ezekről az általuk képviselt befektetők tájékoztatására időre van szükségük.” A levél egy példányát a polgármesteren kívül még Kulcsár András kapta meg Budakeszin.

Mint arról márciusi lapszánunk 11. oldalán a 39. pontja alatt beszámoltunk, a beruházó egy vadnyugati város felépítését tervezi 62 md Ft befektetésével.


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg