Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Ipari parkra kapott támogatást Perbál

Gazdasági rovat > Perbál

2017-07-04


Mintegy 2,8 milliárd forintot nyertek el tizenegy ipari park fejlesztésére Pest megyei helyi önkormányzati szervezetek és kisvállalkozások. A nyertesek 231 új munkahely megteremtését vállalták. Perbál önkormányzata 170 millió forintból valósíthatja meg elképzeléseit.

Versenyképességük erősítésére, beruházások végrehajtására nyert el 1,1 milliárd forintot 96 Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozás, míg Pest megyei önkormányzati szervezetek 11 ipari park fejlesztésére kaptak 2,8 milliárd forintot - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) nyertesei beruházásainak teljes értéke meghaladja az 5,9 milliárd forintot.

Az államtitkár közlése szerint 60 vállalkozás a piaci megjelenésük támogatására elnyert 465 millió forintból 1902 munkavállaló alkalmazását vállalta a fenntartási időszak végéig, beruházásaik értéke pedig meghaladja 900 millió forintot. A támogatás lehetővé teszi egyebek mellett a külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenést, külföldi árubemutatók és üzletember találkozók megszervezését, szabadalom megszerzését, megvédését és innovációs tanácsadás igénybevételét.

A kapacitásbővítő beruházásainak támogatására 650 millió forintot nyert 36 vállalkozás beruházásainak teljes értéke meghaladja az 1,8 milliárd forintot. A nyertesek vállalták az együttesen 3,9 milliárd forintot meghaladó éves nettó árbevétel-növekedést, és csaknem 1140 munkavállaló alkalmazását a fenntartási időszak végéig. A támogatásból a vállalkozások eszközöket, gépeket vásárolhatnak, de lehetőség nyílik egyebek mellett fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására is.

A döntés értelmében a következő településeken létesítenek/bővítenek ipari parkokat:

Abony Város Önkormányzata 306 millió forint értékben.
Aszód Város Önkormányzata 132 millió forint értékben
Cegléd Város Önkormányzata 500 millió forint értékben
Dány Község Önkormányzata 94 millió forint értékben
Dunavarsány Ipari Park Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 231 millió forint értékben
Isaszeg Város Önkormányzata 208 millió forint értékben
Acélszerkezet-Technika Korlátolt Felelősségű Társaság (Nagytarcsa) 210 millió forint értékben
Nyársapát Község Önkormányzata 98 millió forint értékben
Perbál Község Önkormányzata 170 millió forint értékben
Sülysáp Város Önkormányzata 307 millió forint értékben
Újhartyán Város Önkormányzata 500 millió forint értékben (MTI)


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg