Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Soltész Miklós: 9,7 milliárd támogatás a premontrei rendnek

Közélet > Zsámbék

2018-02-15


Négy éven át 9,7 milliárd forintos támogatást nyújt összesen a kormány a 2020 - ban fennállásának 900. évfordulóját ünneplő premontrei rendnek – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára január 25-én Gödöllőn.

Soltész Miklós elmondta, hogy az összeget még egy tavalyi kormánydöntés ítélte oda a rendnek, és abból Gödöllőn, Keszthelyen, Türjén, Zsámbékon és Nagyváradon fognak az egyházi szervezet oktatási, szociális, kulturális és vallási törekvései megvalósulni.

Hozzátette: Gödöllőn és Keszthelyen a két iskolát felújítják, Zsámbékon fejlesztik az ott élő nővérek környezetét, Csornán idősotthont építenek, Türjén renoválják a késő román kori templomot. Nagyváradon pedig a premontrei templom felújításához járul hozzá a kormány – fűzte hozzá az államtitkár.

Vécsey László (Fidesz), Gödöllő és térsége országgyűlési képviselője szólt arról, hogy a megítélt összegből Gödöllőn összesen 2,58 milliárd forintot használnak fel, ebből 1,7 milliárd forintot a templomra és a közösségi térre fordítanak, 525 millió forintot az oktatási intézmények fejlesztésére, 350 millió forintot pedig a gödöllői iskola körül található és a premontrei rendhez visszakerülő terület rendezésére. (MTI)

A sajtótájékoztatón részt vett Balogh P. Piusz, a Gödöllői Premontrei Perjelség kormányzó perjele is.

Kapcsolódó cikkünk: 9,7 milliárd forint a premontrei évfordulóra - 2017-10-19


Vissza