Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Gyere, ne habozz, azt hagyd meg a sörnek!

Kultúra > Budakeszi

2018-09-21


Szeptember 22-én, szomabton 10 órától a Buda környéki Önkormányzati Társulás (BÖT) 12 települése megrendezi első sörfesztiválját a német-magyar partnerség jegyében, miszerint a sváb hagyományú települések testvérvárosai és otthonról hozott söreik is részt vesznek a gasztronómiai sokadalomban.  

Ha szomjazol a jóra: LÉGY OTT Budakeszin! Nem csak sör lesz, több annál!
Buda környéki hagyományteremtés a hagyományokra építve

A programban a résztvevő települések (Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Tök, Telki, Tinnye, és Pilisjászfalu) bemutatják hagyományaikat, kulturális jellegzetességeiket. A fesztiválon nem csak több mint 50 féle sör lesz, hanem helyi és bajor ételkülönlegességek, valamint kulturális programok is. Az érdeklődők a meglepetésnek szánt, s főként a fiatalabb korosztályt célzó sörpingpongot is kipróbálhatják.

Fővédnök Ritter Imre, az Országgyűlés német nemzetiségi képviselője. A fesztivál kiemelt vendégei a német testvértelepülési delegációk.

Részletes program

Zenéből is a legjobb

Reggel a Budakeszi Városi Fúvószenekarral indul a nap. A nagyszínpadon este két népszerű zenekar is fellép: a budakeszi Prohászka gimnáziumból kinőtt Aurevoir és a Budapest Bár öt szólistával, Behumi Dórival, Rutkai Borival, Keleti Andrással, Kollár-Klemencz Lászlóval és Szűcs Krisztiánnal.

51 féle minőségi sör vár

Olyan ismert- és kézműves sörkülönlegességek várják a látogatókat, mint például: a Sörpanoráma, avagy a Legendás Sörfőzde több féle hazai kézműves sörrel. Ott lesz a Holba cseh sör is, a Csíki Tiltott Sör, a Pécsi Sörfőzde, a Viharsarki Sernevelde, az Etyeki Sörmanufaktúra, és a Sümegi Sörfőzde. Jelen lesznek olyan ismert márkák is a Soproni sörgyár (Heineken) jóvoltából, mint a Gösser, az Edelweis, a Soproni óvatos duhaj, az IPA, vagy a Kriek meggysör, és még sok más kiváló sör.

Nevezz be a sörpingpong bajnokságra!

A világ egyik legnépszerűbb kocsmasportja már Magyarországon is hódít. A Magyar Sörpingpong Egyesület (MSE) elhozza ezt a nagyszerű játékot az I. Buda környéki Sörfesztiválra is. Bárki kipróbálhatja, ügyességi versenyek is lesznek.

Programok, korhatár nélkül

A gyerekeket Izolda népi játszóház és mini vidámpark is várja. Lesznek mini színházak, kézműves foglalkozások, és irodalmi kuckó. Zenepavilon is várja a nagyérdeműt, sok élő zenével.

Hagyományok nyomában - népzene, néptánc 

Számos hagyományőrző csoport és társulat fellép a fesztiválon. Ott lesz a Biatorbágyi Füzes Néptáncegyüttes, a budajenői Ringlein Egyesület és Tánccsoport és a budakeszi Bojtár Népzenei Együttes is.

Nem csak folyékony kenyér lesz

Sok-sok finom falat várja a látogatókat: a bajor ételkülönlegességek mellett a települések helyi receptek alapján készült ételeiket is bemutatják.
 
A rendezvény kiemelt támogatója a ZIMBO Perbál Kft. További támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Tímár Vaskereskedelmi Kft, Gyertyaláng Kft., PPC Média Google AdWords ügynökség.

Lezárják Budakeszi főutcáját

Szeptember 22-én 8-24 óráig a Fő utcának a Temető utca és az Erkel utca közötti szakaszát teljes hosszában lezárják. Csak a menetrendszerinti buszjáratok közlekednek majd.

A Fő utca páros oldalán (Erkel utca - Rózsa köz közötti szakasz), valamint a páratlan oldalán (a Kossuth u. - Temető u. közötti szakasz, szervízút) lakók csak lakcímkártya felmutatásával hajthatnak be szombaton az ingatlanukig. Az önkormányzat a parkolást a lezárt útszkaszon kívül eső utcákban javasolja.

A rendezvénnyel kapcsolatos logisztikai és más egyéb háttértevékenységek miatt a Fő téri park mellett húzódó szervizúton az Erkel utca és a Kossuth utca között már szeptember 21-én, pénteken 8 órától lezárják szeptember 23-án, vasárnap 10 óráig.

A Kossuth utca Fő utca és az Erdő utca közötti szakaszát az Erkel Ferenc Művelődési Központ parkolójának vonalában lezárják szeptember 22-én 8-24 óráig, így az Erdő utca felől is és a Fő utca felől is zsákutca lesz!

A kijelölt terelőút a Temető utca - Márity L. utca - Erkel utca útvonal. A forgalomirányítást a Rendőrség és a Közterület-felügyelet végzi. Az érintett szakaszon az üzletek, éttermek gyalogosan, vagy autóbusszal közelíthetők meg.


Vissza