Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Megújult a Libegő János-hegyi végállomásának környéke

Sporthírek > Pest megye

2018-11-23


A Normafán pihenőpark létesült mobil pavilonokkal, s az egykori Jánoshegyi vendéglő volt teraszán kilátópontot alakítottak ki. A területet november 22-én adta át Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a Hegyvidék fideszes országgyűlési képviselője.

A miniszter az átadáson arról beszélt, hogy a Libegő végállomása a fővárosi kirándulóhelyek közül az egyik legismertebb. A XII. kerület részben kormányzati támogatással hatalmas energiákat fektetett abba, hogy a Normafa megújuljon – mondta.

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere elmondta, lassan már öt éve a kormány támogatásával végzik a Normafa fejlesztését. A Normafa Park fejlesztése folytatódik, jelenleg is folyik a sífutó- és szánkópálya engedélyezési eljárása. A remények szerint jövő ilyenkor már üzemelnek majd – közölte.


Gulyás Gergely és Pokorni Zoltán
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Pokorni Zoltán kitért arra is, hogy az egykori Jánoshegyi vendéglő volt teraszrészének alapzatát megerősítették, és ott egy kilátópontot alakítottak ki, amely kerekesszékkel is megközelíthető. A beruházás célja egy olyan pihenőpark kialakítása volt, amely mind funkciójában, mind letisztult formavilágával alkalmazkodik az erdőhöz, és kiszolgálja a kirándulók igényeit. A terület központi része a volt parkoló területe. Ott helyeztek el mobil pavilonokat, asztalokat és padokat. A területen illemhely is van. A korábbi aszfaltburkolatot nagy részen cserjékkel, fákkal beültetett zöldfelületek váltották fel. Az ösvényeket stabilizált murva burkolat fedi. A beruházás több mint 130 millió forintból valósult meg – olvasható az eseményre készült tájékoztatóban. (MTI)


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg