Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Duna menti értékeink

Könyvajánló > Pest megye

2018-12-10


Örökségünk: a múlt és a jövő találkozása. Új kiadványban mutatkozik be Pest megye. Az Európai Parlament és a Tanács a 2018-as évet a Kulturális Örökség Európai Évének nyilvánította. A kezdeményezés azt hivatott elősegíteni, hogy minél többen fedezzék fel és ismerjék meg Európa kulturális hagyatékát.

Európa kulturális öröksége mindenhol körülvesz bennünket; megtalálható a városainkban, a falvainkban, a természetben és a régészeti lelőhelyeken is. Hozzátartozik szellemi és kulturális örökségünk, amely éppúgy fellelhető az irodalomban, a művészetben, a tárgyakban, mint a kézműves mesterségekben, a történetekben, az ételekben, a zenében és a filmekben. Ez a sokszínűség időben és térben is összekapcsol bennünket, európaiakat.

A Duna kultúrákat, nyelveket, embereket köt össze, évszázadok óta szervezi az itt élők életét. Az Európai Év alkalmából, Pest megye kulturális örökségének fontos szeletét, a Duna mente meghatározó értékeit mutatjuk be kiadványunkban, ami a Pest megyei értéktár anyagából szemezget.

A kiadvány INNEN tölthető le.

Forrás: Pest Megye Önkormányzata


Vissza