Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Átépítik a buszvégállomást

Építészet > Budaörs

2019-05-22


Április végén megkezdődött a Szivárvány utcai autóbusz-végállomás átépítése. Az önkormányzati finanszírozásban megvalósuló, igényes és modern kialakítású, immár biztonságosan használható, fedett utasváró épülettel – benne vizesblokkal, üzletekkel – bővített buszvégállomás várhatóan november végére készül el.

A VIANOVA 87 Zrt. - Várépker Kft. kivitelezésébern készülő rekonstrukció célja a gyalogos- és az autóbuszközlekedés, valamint személygépkocsi-parkoló forgalmának szétválasztása, kereszteződésmentes kialakítása, a jelenlegi – különösen a gyalogosokra nézve veszélyes – közlekedési rendszer biztonságossá tétele.

A főbb járatok utasvárói az időjárási viszonyoktól védetté válnak egy új végállomásépülettel, ahol a fedett utasforgalmi tér mellett két üzlet és nyilvános WC-mosdóblokkok is lesznek. Az épület a buszforduló déli, Auchan áruház felőli oldalán áll majd.

Az útpálya megújul, szélesebb lesz, tárolókapacitása nő, a várakozás zökkenőmentesebb lesz, a forgalmi rend egyszerűsödik. A buszvégállomás és környezete építészeti, burkolati és zöldfelületi szempontból egy magasabb szinten újul meg. A terveket az Intramuros Építész Kft. (Budaörs, Szép utca 30.) készítette, amelyek megtekinthetők ügyfélfogadási időben a polgármesteri hivatal 227. sz. irodája előtti folyosón kiállítva.

Az első ütemben – a nyári iskolai szünet megkezdéséig – a végállomás forgalmi rendje nem változik. Az Auchan felőli parkoló használata ideiglenesen, az építkezés idejére megszűnik. A nyári iskolai szünet idején a megállók átkerülnek a Szivárvány utcába, a Szivárvány utca Baross utca felőli végének egyirányúsítása mellett. Iskolakezdéstől a megállók már az új helyükön üzemelnek, a végállomás-épület – sofőrváró, üzletek, és nyilvános WC – belső szakipari munkái még folynak, befejezésük november végén várható.

Az esetleges menetrendváltozásokról VOLÁNBUSZ Zrt folyamatos tájékoztatást ad: http://www.volanbusz.hu.

forrás: budaors.hu


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg