Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Bővült a Nagy Gáspár-emlékház

Kultúra > Budakeszi

2019-08-05


A bérbaltavári emlékház udvarán elkészült az a pajta, ahol a nyári hőségben, de esőben is zavartalanul és méltó körülmények között lebonyolíthatóak a Nagy Gáspár Alapítvány rendezvényei, mint a Nagy Gáspár Irodalmi és Művészeti Díj átadója, vagy a nyári irodalmi táborok.

A Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt és a MODERN-ÉP Építőipari Kft finanszírozásában és kivitelezésében elkészült épületet június 22-én vették át ünnepélyes keretek között Szabadics Zoltán, a Szabadics Zrt. elnöke, Misi Dániel, a MODERN-ÉP Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Rigó Márton, a MODERN-ÉP tulajdonosa és Rigó Csaba, a közbeszerzési hatóság elnökének jelenlétében. Köszönettel illeti még Kovács Tamást, a Szabadics Zrt. vezérigazgatóját, Zágorhidi-Czigány Csabát, a pajta tervezőjét, és a pajta felépítésének megszervezésében kifejtett szervező munkájáért Nagy Jánost, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkárt, akik nem tudtak személyesen eljönni a rendezvényre.

A vendégeket Pelyach István, a Nagy Gáspár Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte, s röviden bemutatta az alapítvány tevékenységét, majd Nagy Gábor költő, irodalomtörténész tárlatvezetésével megtekinthették a jelenlévők az emlékház kiállítását és Nagy Gáspár szellemi hagyatékát. Az Üss a hasadra színpad tagjai Rajner Ágota vezetésével "Valahol mindig" címmel adtak elő irodalmi összeállítást a költő műveiből. A műsor végén egy baráti beszélgetéssel egybekötött ebéden köszönte meg az alapítvány a kivitelezők munkáját.

forrás: Nagy Gáspár Alapítvány


Vissza