Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Ideiglenesen díjmentes az M1-es egyik szakasza

Közélet > Pest megye

2007-08-29


Nem kell autópálya matricát venni azoknak, akik az M7-es autópálya felújítása miatt Biatorbágynál az M1-es pályán keresztül érik el az M0 autóutat. Augusztus 21-én vette kezdetét az ÁAK Zrt. az idei év legnagyobb forgalomeltereléssel járó beruházása.

Mivel az M7-es autópálya törökbálinti szakaszán a Balaton felé vezető oldal burkolatcseréje csak a szóban forgó pályarész teljes lezárása mellett végezhető el, a szakemberek a munkálatok idejére az M1-es autópályát és az M0-s autóutat jelölték ki terelőútként.

Az első, mintegy tíz napos periódus a jobb pálya teljes lezárásával és a terelés kiépítésével indul, amelynek során a forgalmat az M1-M7 közös szakasz végénél három szűkített sáv továbbvezetésével az M1-es autópályára irányítják. A járművek az M0-s autóúton térhetnek vissza az M7-es autópályára.

Mivel a felújítás teljes időtartama alatt az 1-es számú főútról közvetlenül nem lehet felhajtani az M0-ra, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. erre az időre díjmenteséget kért a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtól az M1-es Biatorbágyi felhajtó és az M0 autóút közötti szakaszára. Ezen a szakaszon a D1-es kategóriába tartozó járműveknek amúgy sem kell fizetniük, a felmentés értelmében azonban a felújítás ideje alatt a 3,5 tonna fölötti járművekre sem kell matricát vásárolni.

Forrás: autopalya.hu/vezermegye.hu


Vissza