Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Hétvégi gyermekorvosi ügyelet és mozgásszervi szakrendelő indult

Életmód > Budaörs

2019-09-19


Szeptember 1-től a felnőttellátás mellett hétvégi gyermekorvosi ügyelet is működik a Budaörsi Egészségügyi Központ Kossuth Lajos utca 9. alatti főépületében szombaton, vasárnap és ünnepnapokon 8-18 óra között. A szolgáltatás feltételeit a szakrendelőt üzemeltető Jump Consulting Kft. önerőből biztosítja.

A hétvégi gyermekorvosi ügyeleti ellátást – a felnőttügyelethez hasonlóan – Budaörs és Törökbálint lakosai vehetik igénybe. Az orvosi ügyelet telefonszáma 06 23 440 020.

Mozgásszervi szakrendelő Budaörsön

Új helyszínnel bővül a budaörsi egészségügyi ellátás: a fizikoterápia és a gyógytorna a szakrendelő központjából a Farkasréti út 53. alatti felújított épületbe költözik szeptember 2-től. A két mozgásszervi szakrendelésen a korábbinál jóval nagyobb tér és korszerű felszerelés várja a pácienseket. A Kossuth utcai főépületben felszabaduló helyiségek az ottani betegellátást tehetik komfortosabbá.

A mozgásszervi szakrendelőt a Farkasréti út és a Thököly utca sarkán a páciensek tömegközlekedéssel a 289-es városi busz Réz utcai megállójából tudják megközelíteni. Az ingatlan udvarában négy parkolóhely várja az autóval érkezőket, de a közelben az utcán is díjmentesen lehet parkolni. Az épület akadálymentesített, a kerekes széket használók bejutását rámpa könnyíti meg. A fizikoterápia és a gyógytorna igénybevétele beutalóköteles, a beutalóval rendelkezők továbbra is telefonon tudnak időpontot egyeztetni a szakrendelő központi telefonszámain.

Az ingatlan rendelkezésre bocsátásáról Budaörs önkormányzata döntött a közelmúltban, a felújítást és az átalakítást, valamint az eszközpark bővítését teljes egészében a Budaörsi Egészségügyi Központot üzemeltető Jump Consulting Kft. vállalta 30 millió forintos beruházással. Az üzemeltető a Farkasréti úti mozgásszervi szakrendelő korszerű berendezésére és új eszközök vásárlására is gondot fordított: modern elektroterápiás-ultrahangos, lézerterápiás és nyomásterápiás berendezésekkel szerelte fel a rendelőt.

A változásokról naprakész tájékoztatás olvasható a Budaörsi Egészségügyi Központ weboldalán, emellett a betegirányítás készséggel ad telefonos felvilágosítást a 23 445 480-as vagy a 23 445 481-es telefonszámon.


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg