Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Meghosszabbították a pályázati határidőt

Kultúra > Zsámbék

2019-10-07


A Zsámbéki Települési Értéktár Bizottság e heti ülésén, a beérkezett pályázatokat számba véve arra a döntésre jutott, hogy a MESÉLÕ ZSÁMBÉK - természeti, táji szépségek Zsámbékon címmel meghirdetett felhívás határidejét szeptember 30-tól december 13-ig meghosszabbítja. A díjkiosztó és a pályaműveket bemutató kiállítás megnyitója október 18. helyett 2020 januárjában lesz.

INDOKLÁS: a beérkezett nevezések alacsony száma és a gyermek korosztály teljes hiánya azt mutatja, hogy a felhívás valószínűleg nem kapott elég figyelmet a helyi oktatási-nevelési intézményekben. Ennek oka lehet, hogy a szeptemberi iskolakezdés által leterhelt pedagógusoknak még
nem sikerült időt szánni a gyermekek felkészítésére a tanórákon.
Pontosítani szeretnénk továbbá a pályázati kiírás témájára vonatkozó instrukciókat, mert azt tapasztaltuk, ez talán nem volt teljesen érthető: folytatásaként a néhány évvel ezelőtti pályázatnak, melyben az épített örökségre és gazdag műemléki környezetre helyeztük a hangsúlyt,
ezúttal a természeti környezet szépségeire, a tájra kívánunk fókuszálni. Éppen ezért nem általánosságban várjuk a település megjelenítését.
Fotók, képek esetében pl. az épületek, műemlékek látványa abból a szempontból fontos lehet, hogy az ábrázolt természeti jelenség köthető legyen a településhez, de ez nem lehet a fő cél. Erre iránymutató, pozitív példa Berkó Gyöngyi fotója, melyet a plakáton és internetes felületeken is  a pályázat illusztrációként használunk.

Kapcsolódó cikkünk: Pályázat: Mesélő Zsámbék - 2019-07-17


Vissza