Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Budaörs URBACT-város lett

Közélet > Budaörs

2019-10-08


Többek között Milánó, Szófia, Rijeka, Pozsony mellett Budaörs is bekerült az URBACT nemzetközi városfejlesztési projektbe. A programindítót szeptemberben rendezik Milánóban, ahol Budaörs is képviselteti magát. Az európai városi partnerségek fejlesztésére létrejött URBACT alapegységei 7-10 európai városból állnak. Ezek a városhálózatok egy-egy általuk választott témával foglalkoznak 30 hónapon át.

Budaörs a Cities4CSR elnevezésű hálózatban vesz részt, kilenc másik várossal. Témájuk, amelyen közösen fognak dolgozni: átfogó önkormányzati stratégiák a vállalati felelősségvállalás megerősítésére és ösztönzésére a városi területeken.

Jelenleg a harmadik köre zajlik az URBACT-programoknak. Az URBACT III-ban 23 városhálózat, 26 ország és 203 partnerváros vesz részt, köztük hét magyar város is.

A tanulási folyamat mindenekelőtt arra a problématerületre koncentrál, amelyre az adott városhálózat elkötelezte magát.

A problémaelemzés és az akciótervezés során a helyi érintettek bevonásával létrejövő helyi URBACT-csoportok aktív partnerei az önkormányzatoknak. Az URBACT módszere segít, hogy a város a program időszaka alatt olyan tanuló szervezetté váljon, amely képes alkalmazkodni a folyton változó körülményekhez, és képes innovációs kapacitásait minél jobban kihasználni a város fejlesztése érdekében.

 forrás: budaors.hu


Vissza