Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


20 éve város Budakeszi

Közélet > Budakeszi

2020-02-17


Jubileumi bált rendezett Budakeszi önkormányzata a Széchenyi István Általános Iskola új épületében február 1-jén. dr. Győri Ottília polgármester közös ünneplésre hívott minden budakeszi polgárt, akinek a támogatása és a munkája hozzájárult Budakeszi jó híréhez. A bál fővédnökei Szemereki Zoltán (1990-2002), Farkas Gyula (2002-2006) és Tagai István (2006-2010)korábbi polgármesterek voltak.

Szemereki Zoltán rendszerváltó polgármester, aki Budakeszi várossá válását is irányította, köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a városi rang 2000. július 1-jétől hatályos, s a további fejlődés alapját adta. Jó tíz év munkája kellett ahhoz, hogy azok a szolgáltatások és intézmények kiépüljenek, amelyek Budakeszit városi rangra emelték. Az első önkormányzati ciklusban hétszázmilliós összértékű önkormányzati beruházás valósult meg, ami mai értéken hatmilliárd forint. Méltatta Budakeszi vállalkozóit, akik beruházásaikkal egyre több munkahelyet teremtettek, az egyházakat, melyek iskolát, templomot építettek, az intézményeket, melyek biztosították a városi színvonalú ellátást.

Köszönetet mondott Koós Hutás Katalin egykori titkárságvezetőnek, Majorné Stahácz Éva jegyzőnek, az önkormányzat intézményeinek, a hivatal műszaki részlegének a megfelelő szintű pályázati dokumentáció elkészítésért, az akkori belügyminisztérium államtitkárainak, Kara Pálnak és Verebélyi Imrének, akik az önkormányzati törvény megalkotói is voltak egyben, valamint Krizsán Mária tanácsadónak. Köszöntötte Bokor Ildikó óvónőt, aki zászlóanyaként átvette a húsz évvel ezelőtti ünnepségen Budakeszi város zászlaját.

A polgármester kiemelte, hogy utódai jól gazdálkodtak a városi rang adta lehetőséggel, legfőképpen dr. Győri Ottilia polgármesternek (2010-) mondott köszönetet a további fejlesztésekért, azért, hogy Budakeszit régiós központtá tette, s elérte számos szolgáltatás megtartását és Budakeszire telepítését.


Vissza