Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Nagyszénászug jövőjéről egyeztettek

Közélet > Budakeszi

2020-02-18


Nagyszénászug helyzetéről és fejlesztési lehetőségeiről tartott lakossági fórumot Budakeszi önkormányzata február 13-án a polgármesteri hivatal tanácstermében a területről készült hatástanulmány kapcsán. Az egyeztetésen elhangzottakat a terület önkormányzati képviselője, Szabó Ákos Péter foglalta össze.

Dinamikusan nő a lakosságszám, mintegy ezer főre tehető. Bár jelenleg ez a besorolása, valójában soha nem volt mezőgazdasági terület. A beépítési százalék kérdésében - 3-10%? - megoszlanak a vélemények. Megemelése lenne kívánatos. Ugyanez a helyzet az útszélességekkel: a lakóknak le kell majd adniuk területeket erre a célra. Büntetést kell kiszabni azokra, akik látványosan túlépítkeznek. Nem lehet megkerülni a településfejlesztési hozzájárulás lakossági megfizetését sem, de ez a lakóingatlanok értéknövekedésébe való befektetésként jelentkezik majd.

Nagyszénászugban három taggal újra részönkormányzat alakult az önkormányzati választások után. Ez lehetőséget adhat arra, hogy a lakók megszervezzék saját magukat akár munkacsoportok, vagy lakóközösségek formájában is, s hatékony együttműködés jöjjön létre a településrész és az önkormányzat között.


Vissza