Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Segíts, hogy segíthessünk

Közélet > Budakeszi

2020-06-09


"Bármennyire is jól élünk Budakeszin, évről évre találkozunk szegénységben és ingerszegény környezetben élő gyermekekkel. Ezért teljesen civil erőből nyolc éve nem a határainkon túlról hívunk meg magyar gyerekeket nyaralni, hanem a helyiek éltét igyekszünk színesebbé varázsolni." A Jobb Kor Polgári Kör felhívását közöljük.

Kedves Barátaink, Ismerőseink!

Bármennyire is jól szituált környezetben élünk Budakeszin, vagy annak közelében, óvodáinkban és iskoláinkban évről évre találkozunk mélyszegénységben és ingerszegény környezetben nevelkedő gyermekekkel. Ezért teljesen civil kezdeményezésben immáron nyolcadik éve nem a határainkon túlról hívunk meg magyar gyermekeket Budapestre nyaralni (mint korábban), hanem közvetlen környezetünkben igyekszünk az általunk megismert gyermekek életét színesebbé varázsolni. Jelen levelünkkel az idei nyaraltatásunkhoz szeretnénk adományt gyűjteni.

A nyaraltatást idén június 28. - július 3. között szervezzük meg, amikor 40 hátrányos helyzetű gyermek élvezheti személyes figyelmünket, szeretetünket, programjainkat. A családokkal az évek során egyre közelebbi kapcsolatba kerültünk, ami a táboroztatáson kívül nagyon sokféle segítségnyújtásra ösztönzött bennünket. Minden gyermek fejlődését évek óta követjük, de természetesen mindig kerül újabb gyermek, illetve család is a látókörünkbe. A gyermekek többségét egyébként a HÍD Családsegítő nyilvántartásában is megtaláljuk, velük évek óta civilként kapcsolatban is állunk.

A táborainkat 8-10 segítő fiatal közreműködésével szervezzük, így teremtve meg azt a közvetlen és barátságos légkört, melybe a gyermekek családias közegben érzik magukat, illetve így tudjuk biztosítani az igazán személyes és odafigyelést biztosító közösséget. Minderről honlapunkon is található fényképes, videós áttekintés: https://jobbkor.hu/index.php/gyermekek-tamogatasa/.

A tábor helyszínét évek óta felajánlásból Badacsony-Lábdihegyen élvezhetjük, azonban idén a járványhelyzet miatt nem nyit ki a ház. Ezen a nyáron Budakeszin napközis tábor formájában a Prohászka Gimnáziumban kapunk lehetőséget a megszervezésére. Igyekszünk minél kisebb költségvetéssel tervezni, hiszen az idei járványhelyzet minden családra és cégre nagy terheket rótt.
Azonban elsősorban az étkeztetésre, illetve a programoztatásra nem áll rendelkezésünkre elegendő pénz, annak ellenére, hogy közösségünkben és közvetlen környezetünkben már elkezdtük a gyűjtést.

A személyes megszólításban bízva, további támogatókat keresünk. A támogatók felkutatásában is megköszönjük segítségüket!

Erre a bankszámlára lehet adományt utalni: Jobb Kor Polgári Egyesület, OTP: 11742348-20021472, vagy egyeztetéssel személyesen is. Bármilyen nagyságrendű összeg nagy segítség.

Köszönettel:
Bágyoni-Szabó Zsuzsanna
szervező
+36203724456


Vissza