Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Sodródás helyett

Könyvajánló

2006-03-01


A Százak Tanácsa ajánlásai a politikának 2006

Február 2-án a Magyar Kultúra Alapítvány székházában mutatták be a kötetet. Szíjjártó István, a könyv szerkesztője szerint ha erkölcsi kérdésekben közös nevezőre jutunk, nem kell félni a gazdasági kérdésektől.Mondanivalóját egy Csoóri-idézettel foglalta össze: Mit kellene tennie a politikának, a társadalomnak a nemzeti megmaradásért, a magyarság jövőjéért? - …itt van az ideje annak, hogy „visszamagyarosodjunk!” A könyv olyan témákat érint, mint erkölcsi, hitbéli, lelkiségi állapotunk, a nemzeti megmaradás kérdései, népegészségügy és sport, gazdaság és földkérdés és a határon túli magyarok helyzete. Szerzői között megtalálható Andrásfalvy Bertalan, id. Hegedűs Lóránt, Mikola István, Kondor Katalin, Duray Miklós és Fekete Gyula.
A kötet írásaiból: Ángyán József professzor: Ami ma a mezőgazdasággal és a vidékkel történik, az ellentétes a magyar társadalom, a nemzet érdekeivel, a józan ésszel, de még az EU agrár- és vidékpolitikájával is.
Albert Gábor író: Egy régi, sokatmondó meghatározáshoz nyúlok vissza, amely szerint “a nemzet a kultúrában konstituálja magát”.Konstituálja, azaz határozza meg, alkotja meg magát. Régen a konstitució ’alkotmányt’ is jelentett, tehát a fenti meghatározás tiszta magyar szóra fordítva a következőképpen hangzik: a kultúra a nemzet alkotmánya.

Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg