Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Szent Erzsébet tiszteletére avattak kápolnát Budajenőn

Építészet > Budajenő

2007-12-14


November 17-én Szent Erzsébet tiszteletére szentelt kápolnát Harkai Gábor plébános Budajenőn. Egy évek óta romos állapotban lévő családi kripta épületére a hozzátartozók nem tartottak igényt, így az az önkormányzatra szállt. Néhány képviselő és falubéli támogatásával rendbe hozták az épületet.

November 17-én Szent Erzsébet tiszteletére szentelt kápolnát Harkai Gábor plébános Budajenőn. Egy évek óta romos állapotban lévő családi kripta épületére a hozzátartozók nem tartottak igényt, így az az önkormányzatra szállt. Néhány képviselő és falubéli támogatásával rendbe hozták az épületet: feltöltötték a belsejét, téglapadlót, új tetőszerkezetet és cserépfedést készítettek, a falakat kijavították, lemeszelték, a belső mennyezet deszkaborítást kapott. Készült hozzá egy kovácsolt vas kiskapu és adományként kapott kettőskereszt került az oromfal tetejére. Mivel a Kulturális és Sportbizottság még tavasszal elhatározta, hogy valami maradandóval szeretne a Szent Erzsébet évről megemlékezni, a kis imafülkét Árpádházi Szent Erzsébetről nevezték el.
A kis kápolna berendezését, a térdeplőt, a gyertyatartót és a fa kettős keresztet Harkai Gábor plébános atya adományozta. A kis szentélyt Fodor Orsolya festőművész Szent Erzsébet alakjáról készített kép díszíti. – tájékoztatta lapunkat Kuli László építész, a budajenői önkormányzat Településfejlesztési Bizottságának elnöke.


Vissza