Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Hagyományőrzésre ítéltettem

Könyvajánló > Budajenő

2008-02-06


E mottóval szerepel Bucsics Imre és a budajenői Tante Susanne étterem az Urbis-Centralpess Kiadó tavaly megjelent, A vendáglátás mesterei - Top séfek, éttermek, receptek, 25 magyar mesterszakács című albumában, ahol a séf és az éttermek mellett száz, az egyszerű háziasszonyok számára is könnyen elkészíthető receptet is találunk.

A könyv a Vendéglátás című szaklap archívumának felhasználásával huszöt konyhafőnököt ismertet meg a hazai vendéglátás mesterei közül és azokat az éttermeket is, amelyekben nap mint nap remekműveket alkotnak. A séfeket arra kérték, állítsanak össze olyan menüsort, amelynek fogásai szerepelnek az étterem étlapján, s írjanak melléjük bárki számára érthető receptúrát, hogy az ételeket a kulináris élvezetek rajongói otthon is elkészíthessék. Ötcsillagos szállodák éttermei, vidéki csárdák, családi kisvendéglők egyaránt helyet kapnak a kiadványban. Bár Magyarországon még egyetlen vendéglátóhely sem kapta meg a legrangosabb nemzetközi elismerésnek számító MIchelin-csillagot, néhány éttermünk már belekerült az évente megjelenő Michelin-kalauzba, s könnyen lehet, hogy a könyvben szereplők egyike kapja meg a várva várt első hazai csillagot.
(részlet a könyv bevezetőjéből)

Bucsics Imre a vendéglátás családi hagyományait folytatva választotta szakmáját, s közel negyven éves pályafutást követően 1997-ben lett a budajenői Tante Susanne tulajdonosa. Budajenőn egy 1908-ban épült sváb parasztházban és a hozzá tartozó hatalmas kertben működik az étterem, amit Bucsics Imre részint vendéglős nagyapja és édesapja emléktárgyaiból rendezett be. Családias, barátságos hangulat fogadja itt a vendégeket, akik telente a kandalló mellett, nyáron pedig a virágos kertben élvezhetik a falusi környezet nyugalmát.
Franke László és Bucsics Imre a budakeszi Családi Napok bográcsos ételfőző versenyének zsűrijében

 

 

 

 

 

 

 A tulajdonos nyitás óta a budakeszi Franke László mesterszakáccsal közösen irányítja az éttermi munkát. Az étlapon a hagyományos magyar és sváb konyha jellegzetes ételei és nemzetközi stílusú fogások egyaránt szerepelnek. Emellett szezonális napokkal, az idénynek megfelelő étkekkel spárga-napok, liba-napok), Buda-környáki borokkal és különféle programokkal várják a betérőket egész évben.


Vissza