Hagyományőrzésre ítéltettem
Könyvajánló > Budajenő
2008-02-06

A könyv a Vendéglátás című szaklap archívumának felhasználásával huszöt konyhafőnököt ismertet meg a hazai vendéglátás mesterei közül és azokat az éttermeket is, amelyekben nap mint nap remekműveket alkotnak. A séfeket arra kérték, állítsanak össze olyan menüsort, amelynek fogásai szerepelnek az étterem étlapján, s írjanak melléjük bárki számára érthető receptúrát, hogy az ételeket a kulináris élvezetek rajongói otthon is elkészíthessék. Ötcsillagos szállodák éttermei, vidéki csárdák, családi kisvendéglők egyaránt helyet kapnak a kiadványban. Bár Magyarországon még egyetlen vendéglátóhely sem kapta meg a legrangosabb nemzetközi elismerésnek számító MIchelin-csillagot, néhány éttermünk már belekerült az évente megjelenő Michelin-kalauzba, s könnyen lehet, hogy a könyvben szereplők egyike kapja meg a várva várt első hazai csillagot. |
Franke László és Bucsics Imre a budakeszi Családi Napok bográcsos ételfőző versenyének zsűrijében |
A tulajdonos nyitás óta a budakeszi Franke László mesterszakáccsal közösen irányítja az éttermi munkát. Az étlapon a hagyományos magyar és sváb konyha jellegzetes ételei és nemzetközi stílusú fogások egyaránt szerepelnek. Emellett szezonális napokkal, az idénynek megfelelő étkekkel spárga-napok, liba-napok), Buda-környáki borokkal és különféle programokkal várják a betérőket egész évben.