Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Felborult egy körhinta Tökön - tizenheten sérültek meg

Közélet > Tök

2008-07-21


Nincs halálos áldozata a vasárnap esti töki körhinta - balesetnek, ahol összesen tizenheten sérültek meg. A három súlyos sérült között van lapunk pátyi terjesztője is.

A baleset a Tök Nagy Buli nevű önkormányzati rendezvény vége felé történt a helyi sportpályán. A körhinta egy menet végén, lassulás közben, óriási robajjal szakadt szét. A hagyományosnál gyorsabb UFO-körhinta egyik tartókonzolja tört el és rázuhant a mellette lévő dodzsem pályára. A Tök Nagy Bulin a baleset időpontjában már csak a Republic-koncert volt hátra, az azonban elmaradt.

A mentők nyolc autóval, a tűzoltók is nagyon gyorsan a helyszínre érkeztek, mivel néhány sérültet ki kellett vágni a körhinta alá gyűrődött kocsikból. A balesetet szenvedettek döntő többsége 12-16 év közötti gyerek és fiatal felnőttek. Az életveszélyes sérülést szerzett tizennégyéves, koponyasérült lányt a fővárosi Szent László Kórházba szállították. Állapota stabil. A három súlyos sérültet csonttöréssel és koponysérülésekkel ápolják.

A három súlyos sérült között van lapunk pátyi terjesztője is, akin ma idegsebészeti beavatkozást hajtottak végre. Állapota remélhetőleg rövidesen javulni fog.

Jelenleg közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a történteket. Ha a bebizonyosodik, hogy emberi mulasztás történt, akkor a rendőrség bűncselekmény miatt indít eljárást az üzemeltető ellen.

Vissza