Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Időközi Polgármester választás novemberben

> Budajenő

2005-10-01


Mint arról előző lapszámunkban már beszámoltunk, Soltész Miklós, Budajenő polgármestere augusztus 8-án lemondott tisztségéről. A Helyi Választási Bizottsága az időközi polgármester választást 2005. november 6.-ra tűzte ki. A szavazni 6 órától 19 óráig lehet a helyi általános iskola arra kijelölt termében, a Fő u. 3. alatt. A választópolgároknak a névjegyzékbe való felvételükről az értesítőt és a jelöléshez szükséges ajánlószelvényt szeptember 9.-ig már meg kellett kapniuk.


A választásra jelöltet ajánlani a hivatalos ajánlószelvényeken október 14-én 16 óráig lehet úgy, hogy a kitöltött hivatalos (rózsaszín) ajánlószelvényt a választópolgár átadja a jelölt, vagy képviselője részére. Az ajánlás nem vonható vissza! Egy választópolgár egy jelöltet ajánlhat, a több jelöltet ajánló választópolgár minden ajánlása érvénytelen.
A polgármestert többségi szavazattal választják, tehát az lesz a település polgármestere, aki a legtöbb szavazatot kapta. A szavazólapon valamennyi polgármesterjelölt neve ABC sorrendben szerepel. Érvényesen csak egy jelöltre lehet szavazni.
Budajenőn a választásra jogosultak száma a névjegyzék készítésének időpontjában 1145 fő. Polgármesterjelölt az lehet, akit a választópolgárok legalább 3%-a, azaz legalább 35 fő ajánl.
A választási kampány 2005. november 4-én 24 óráig tart. Kampányt folytatni 2005. november 5-én 00 órától november 6-án 19 óráig tilos. 
A szavazáson csak azok a választópolgárok vehetnek részt, akik Budajenőn állandó bejelentett lakcímmel rendelkeznek, vagy akiknek állandó bejelentett lakcímük nincs, de ideiglenes lakcímük (bejelentett tartózkodási helyük) Budajenőn van, és azt érvényes személyazonosságot és lakcímet igazoló okmány felmutatásával személyesen igazolni tudja.
Mozgásában gátolt személy a lakóhelyén mozgóurnába dobhatja a szavazatát, ha ezt november 5-én 16 óráig a Polgármesteri Hivatalban, vagy a szavazás ideje alatt (november 6-án 6 órától) a Szavazatszedő Bizottságnál bejelenti.
A Választási Bizottság megbízott tagjait a jelöltet állító jelölő szervezet illetve a független jelölt legkésőbb október 28-án 16 óráig jelentheti be.
A Helyi Választási Bizottság választott tagjai Dr. Matern Margit elnök, Ujj Dezső elnökhelyettes, Major Gáborné, Lantai Lőrincné, Kriskóné Földi Rózsa. Póttag: Vratny László. A Helyi Választási Iroda vezetője Dr. Tihanyiné Dr. Szoboszlai Csilla jegyző, tagjai Tarcsainé Hompóth Judit igazgatási főtanácsos és Pintérné Halbauer Ildikó igazgatási főelőadó. Mindkettő címe: Polgármesteri Hivatal 2093 Budajenő Kossuth L. u. 6. tel/fax: 26-371-062.
A Helyi Választási Bizottság az időszaki polgármester választás eredményéről november 7-én előzetes tájékoztatást ad ki, amit a helyben szokásos módon a hirdető táblákon függesztenek ki. Részletesebb tájékoztatás a budajenői Polgármesteri Hivatalban a Helyi Választási Irodánál kapható.


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg