Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kiritog Neckarsulmban

Panoráma > Budakeszi

2008-09-17


Búcsút tartott a kitelepített budakesziek közössége Neckarsulmban, Budakeszi németországi testvérvárosában, ahol Tagai István polgármester is részt vett kollégája, Volker Blust, Neckarsulm főpolgármestere oldalán.

Szeptember 14-én 11 órakor Franz Huber elnök templomi üdvözlő beszédével kezdődött a "Kiritog" (a Kirchentreff, azaz magyarul Templombúcsú), majd a nevek felolvasása után egyperces néma fölállással adóztunk a Németországban, illetve Magyarországon elhunytak emlékére.
Marie Preissler és Irmgard Müller
Dr. Thomas Gerhard Ring ünnepi beszédét követően együtt énekeltük németül és magyarul a budakeszi énekkönyvből a Szent Cecílát (101-Hozsanna, 220), majd az istentisztelet végén  egy 1933-ból származó énekkönyvből a "Szeretettel jönnek hozzád" című éneket németül és magyarul.

Pable József
Ezt követően a neckarsulmi (a Német Lovagrend-tartományról elnevezett) Balleiben mintegy kétszázötvenen jöttünk össze ebédre, ahol ünnepi beszédet tartott Franz Huber, a Budakeszi Társaság elnöke, Volker Blust, Neckarsulmi főpolgármestere és Tagai István, Budakeszi polgármestere. Ezután fúvószenekar gondoskodott a kellemes hangulatról. 
 
A Müller-házaspár
Újból egy jól sikerült rendezvényen vehettünk részt, amely hosszú-hosszú ideig még élni fog bennünk, a volt budakesziekben.
 
Müller János
Gondelsheim

Vissza