Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Fiatal Vállakozók Hete

Gazdasági rovat > Pest megye

2008-11-17


Idén Magyarországon is megrendezik az egész világot átfogó, november 17-23. között megtartott Fiatal Vállalkozók Hetét. Az esemény célja, hogy időben tudatosítsa a fiatalokban a tudományok, a kreativitás és a vállalkozó kedv fontosságát. A rendezvényt Magyarországon olyan neves hazai szakemberek képviselik, mint dr. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Vincze Miklós, a VAM Design igazgatója és Zwack Sándor, a Zwack Unicum társaság vezérigazgatója.

Különösen fontosnak tartja Magyarország bekapcsolódását az eseménybe a tavaly megalakult Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ), amely elsősorban fiatal vállalkozók patronálására és érdekképviseletére alakult független civil szervezet. Magyarország először veszt részt az akcióban, így Debrecenben és Budapesten több helyszínen is bekapcsolódhatnak a programokba az  érdeklődők. A rendezvényen középiskolás diákok számára lehetőség nyílik az egyetemek tudományos, innovációs tevékenységével való ismerkedésre, de az egyetemisták és kutatók is közös találkozón cserélhetnek tapasztalatot. Az események fő célja a tudatosság növelése, valamint a tudományok és az innováció népszerűsítése. Budapesten és Debrecenben is bemutatkozik az úgynevezett Üzleti Angyal Hálózat, amely az Innostart kezdeményezéseként 2007 óta munkálkodik az innovatív cégek korai életciklusában tapasztalható problémák leküzdésében.

„A rendezvény különösen fontos a magyar fiatalok számára, mert nálunk nincsenek meg a több generációs vállalkozói hagyományok, így a kezdők gyakran magukra maradnak a jó ötleteikkel.” – fogalmazott Kovács Patrik, a FIVOSZ elnöke, majd hozzátette: „A FIVOSZ pontosan ezért alakult, hogy a fiatal magyar vállalkozókat segítse, s érdemi segítséget nyújtson azoknak a fiataloknak is, akik vállalkozni szeretnének, de nem tudják még, hogyan fogjanak hozzá.” 

A hazai szervezők – az Innostart, az ITD Hungary, a Magyar Spin-off és Start-up Egyesület, a Seed Alapítvány, a THE-online és a FIVOSZ - elképzelése szerint a világ többi országához hasonlóan nálunk is hagyománnyá válik a Fiatal Vállalkozók Hete, és segít a fiatalok körében divatossá és elismertté tenni a tudományt és az innovációt.

További információ

www.fivosz.hu

www.fiatalvallalkozokhete.hu


Vissza