Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Gyerekek és szülők festik az óvoda kerítését

Közélet

2005-11-01


Egy agilis anyukának köszönhetően idén az önkormányzati fenntartású budakeszi Szivárvány Óvodában nemcsak külső, hanem belső változások is megkezdődtek.Májusban egy apuka KRESZ-pályát festett az udvari betonpályára. Azóta egy rendőr néni segítségével a gyerekek oktatás keretében ismerkednek a közlekedési alapszabályokkal. Egy napsütéses vasárnapon aztán őszi nagytakarításba fogtak a szülők, a gyerekek és az óvodai dolgozók. Ecsetekkel, festékekkel, fűnyírókkal felszerelkezve nekiláttak a kert szépítésének, lefestették a megkopott játékokat. És ez csak a kezdet volt. Már aznap megállapodtak a következő dátumban a folytatáshoz. Október 15-én még nagyobb létszámban jelentek meg a tenni akaró óvónők, a szülők a gyerekekkel. A megkopott kerti padok, asztalok, a kerítés újjá születtek. A kertben virágokat, bokrokat ültettek.

A munka ideje alatt a gyerekek ismerkedtek, játszottak, néha-néha ecsetet ragadva pingáltak ők is. A szülők kicsit jobban megismerkedhettek egymással és az óvónőkkel. Jól érezték magukat, és nem sajnálták a szombat délelőttöt. Így is lehet együtt a család.

Ami még munka hátra van, az a biztonság szempontjából fontosnak tartott kaputelefon és a hozzátartozó biztonsági rendszer felszerelése. Záros határidőn belül ezt is megoldják majd.


Vissza