Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


OVIBÁL

> Nagykovácsi

2006-04-01


Az idei báli szezon kiemelkedő és egyben legnívósabb eseménye a jégtörő havában immár második alkalommal megrendezett jótékonysági ovibál volt, melyet az óvoda vezetője, Kiszelné Mohos Katalin nyitott meg kedves, meleg szavakkal. A bál mottója - „A szebb jövő záloga gyermekeink mosolya” - is sugallta az esemény fő célját, vagyis szórakozva és vidáman segítsük elő anyagilag is gyermekeink kiegyensúlyozott környezetben történő harmonikus fejlődését.

A köszöntés után Orsi óvó néni egy kis filmen mutatta be azt a több mint, négyszázezer forintos Kreatív mozgásfejlesztő készletet, amit a tavalyi bál bevételéből sikerült megvásárolniuk. Ez a felszerelés a sokoldalú mozgáskoordinációs gyakorlatokon kívül a számrögzítést is elősegíti.
A bemutató végére az 500 méter színes géz anyaggal, hatalmas álarcokkal és az óvodások által festett 21 gyönyörű rizslámpával díszített termet teljesen megtöltötték a vendégek. A jó indításról a latinos számokat játszó Trio Janeiro együttes gondoskodott. Ezt csak fokozta a Rézpatkó Táncegyüttes fiataljainak csoportos modern táncbemutatója. Az igazi csúcs azonban csak most következett: Josip alias Joselito és Johanna, művész nevén Juanita Magyarországon a legismertebb és legjobb argentin táncospár fantasztikus argentin tangóval kápráztatta el a nagyérdemű közönséget. A sikert a szűnni nem akaró taps jelezte. Nem is csoda, hiszen a főállásban villamosvezető Josip és a háromgyermekes Johanna 2000 óta koptatják a parkettet, és már 2003-ban a buenos aires-i argentin tangó világbajnokságon 200 pár közül a negyedik helyet érték el.
A produkció után az időközben korgásnak induló gyomrokat a svédasztalok ízes falataival lehetett megnyugtatni. No, erre bizony ugyancsak szükség volt, mert a soron következő tombola értékes ajándékai újabb izgalmakat rejtegettek. Asztalunknál hatalmas volt az öröm, amikor Karczewicz Ági óvó néni élete első panda maciját megnyerte.
A vidámság és a jó hangulat az árverés alatt sem hagyott alább, melyet Orsi óvó néni professzionális ügyességgel vezetett. A nemes versengés keretében az árverésre felajánlott szebbnél szebb tárgyak hamar gazdára találtak, pl. egy az óvodások által festett bóbitás gyerekfektető a kikiáltási ár háromszorosáért kelt el.
Ekkor viszont már a lábak kezdtek el bizseregni és gazdáikat a parkettre csalogatták, idősek és fiatalok önfeledten ropták egészen hajnalig.

Ovi farsang

A Kispatak óvodában az idén február 24-én került megrendezésre a várva várt farsang, melyet már napokkal előtte nagy izgalom előzött meg. A gyerekek álmait és vágyait szorgos szülői kezek öntötték formába. A királynők és hercegnők mellett díszes kelmében érkezett a tavaszt idéző virágtündér és a katicabogár. A jeles eseményre eljöttek a bohócok, kalózok, varázslók és természetesen megjelent személyesen maga Harry Potter is.

dr. Antalóczy Péter


Vissza