Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Elnöki kitüntetés Nagykovácsi díszpolgárának

Közélet > Nagykovácsi

2010-11-17


Schmitt Pál köztársasági elnök október 23. alkalmából Trencsényi László, Nagykovácsi díszpolgárnak, az ’56-os Alapítvány kuratóriumi tagjának a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta.

„Az 1956-os forradalom a méltóság diadala volt, a magunkra találás, a közösség megélésének pillanata” – jelentette ki Schmitt Pál tegnap, mielőtt állami kitüntetéseket adott át október 23. alkalmából. A köztársasági elnök szerint minden év októberében fontos, hogy közéleti gondolatainkat, eredményeinket, kitűzött céljainkat átmossuk a forradalom tisztaságán. „A mércét újra a hősök nagylelkűségéhez, a tiszta becsülethez, a megszenvedett méltósághoz igazítsuk. Ha a jelenünk kiállta az összevetés próbáját, akkor az azt jelzi nekünk, hogy jó irányba tartunk” – hangsúlyozta az államfő. Huszonhárman vehettek át kitüntetést, köztük Trencsényi László, az 56-os Alapítvány kuratóriuma tagja és a TIB gazdasági alelnöke, aki a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át.

Laci bácsi a forradalom aktív résztevőjeként a Corvin közben harcolt, a Csepel teherautóra kitűzött nemzeti zászlót még ma is féltve őrzi otthonában. Ezúton is gratulálunk a kitüntetéshez!

forrás: Iranytu/MTI/magyarhirlap.hu


Vissza