Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Bizonyítékokat kerestek a budakeszi luxusvillában

Gazdasági rovat > Budakeszi

2011-07-11


Múlt szerdán egyszerre három helyszínen tartottak házkutatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szakemberei a fizetésképtelenség határára sodródott Electro World cégcsoportnál felmerült több százmillió forintos adócsalási ügyben.

Nyomozók szállták meg a társaság budai központját, a korábbi elnök-vezérigazgató, Polgár Csaba siófoki házát, valamint a jelenlegi vezérigazgató, Nagy Károly András Budakeszin található, közel 2700 négyzetméteres luxusvilláját. A pénzügyi nyomozók számítógépeket, mobiltelefonokat és több raklapnyi cégiratot foglaltak le - számolt be a privatkopo.hu.

A bűnügyi magazin értesülése szerint a bűnügy hátterében egy évek óta számlagyárként működő társaság, a Bender Log Befektetési Zrt. áll, amely több százmillió forint értékben bocsátott ki fiktív számlákat az Electro World cégcsoport számára.

A bűnügyi portál úgy tudja, nem a műszaki cikkeket forgalmazó cégbirodalom az egyetlen, amelyet a Bender Log Zrt. fiktív bizonylatokkal látott el: a számlagyárként működő társaság "ügyfelei" között mamutcégek sora szerepelhet, a részükre kibocsátott fiktív számlák összértéke megközelítheti a 15 milliárd forintot. A szövevényes gazdasági bűncselekmény-sorozat kulcsfigurái F. György és T. György, akik a fiktív számlák iránti igényeket közvetítették a Bender Log Zrt. számára - írja a portál.


Vissza