Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bedő István képviselő

Ki-kicsoda > Nagykovácsi

2011-07-29


Bedő István nagykovácsi független önkormányzati képviselő a június 16-i fórumot megelőző rendezvényen rosszul lett. Képviselőtársai és a hamar kiérkező mentősök közel másfél órás heroikus küzdelme ellenére elhunyt. 53 évet élt. Képviselői helyét a települési kislistán soron következő Reindl Gyula veszi át.


A feleségével és két gyermekével Nagykovácsiban élő Bedő István térképész technikusként dolgozott. 2006-2010 között is képviselő volt az Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottság tagjaként. A mostani önkormányzati ciklusban az Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Biztosság elnöke volt, egyben a nagykovácsi turisztikai ügyek tanácsnoka volt.

Az interneten fellelhető publikációi:
Bedő István: Nyugat-Pest megyei útikönyv (Budai-hegység). Nagykovácsi, 1999. ISBN 963 550 956 1
Férfi Egészségőr Magazin: Kilátók a Budai-hegyekben
Egy nagykovácsi bányász emlékezése -
Bedő István kisfilmje

A Helyi Választási Bizottságközlése szerint Bedő istván helyére a képviselő-testületben a települési kislistán a soron következő legtöbb szavazatot elért jelölt, Reindl Gyula, szintén független jelölt lép, aki huszonhárom éve a nagykovácsi általános iskola földrajz-informatika szakos tanára, tizennégy éve igazgató-helyettese is, az Alapítvány Nagykovácsiért kurátora. Az általános iskola, a 15-25 év közötti nagykovácsi fiatalok, a Sebetyén-domb lakói és a tanulni vágyó 45 év felettiek érdekképviseletét tartja a legfontosabbnak.

Nagykovácsi Önkormányzata Bedő Istvánt saját halottjának tekinti és az illő eltemetteés teljes költségét átvállalja.


Vissza