Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Energetikailag korszerűbb

Közélet > Nagykovácsi

2011-09-05Szeptember elsején reggel nyolc órakor, az iskolai évnyitóval egybe kötve, a sajtó képviselőinek jelenlétében tartotta a beruházás zárórendezvényét a nagykovácsi önkormányzat és a kivitelező.


Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) támogatási rendszeréhez benyújtott „Nagykovácsi Általános Iskola energetikai korszerűsítése” elnevezésű pályázaton nyert 103 millió forintos támogatási összeggel összesen 142 millióból valósult meg az épület energetikai fejlesztése.
A nyári szünetben, június 20. és augusztus 20. között folytak a munkálatok. Ez idő alatt az épület külső hőszigetelése, a nyílászárók korszerűsítése készült el, és az iskola tornacsarnokának elavult födémszigetelésének felújítására került sor. A támogatott kivitelezési fázisok mellett az önkormányzat felvállalta a sportcsarnok padlózatának cseréjét is, és a tetőtérben új nyílászárókat építettek be. A beruházás kapcsán az épület csapadékvíz elvezetése is új rendszerben valósul meg. - nyilatkozta júliusi lapszámunkban Bencsik Mónika polgármester.Vissza