Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Az elsők között segítettek

Közélet > Remeteszőlős

2011-09-23


Attila tízéves. A Tolna megyei Csibrákon egy tízezer forintért vásárolt vályogházban él édesanyjával és két testvérével, a tizenkét éves Jánossal és a hétéves Norberttel. Szeptember elején a világításhoz használt benzinnel és egy öngyújtóval Attila felgyújtotta magát, s jelenleg a budapesti Bethesda Gyermekkórházban ápolják. Remeteszőlős szeptember 10-i falunapjának a bevételét – az országban az elsők között – a súlyosan megégett kisfiú gyógyulására ajánlotta fel.

A baleset következtében Attila olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy kezdetben még attól is lehetett tartani, hogy végtagjai közül többet is amputálni kell. Úgy tűnik, ez a veszély mára elhárult, a budapesti Bethesda Gyermekkórházban mindent megtesznek a gyermek gyógyulásáért.

A tragédia idején Remeteszőlősön falunapot tartottak, ahol a közösség ebédjéül szolgáló babgulyás adagjáért 300 Ft-ot gyűjtöttek össze. Kis Pál Gyuláné Marcsi, remeteszőlősi lakos javaslatára, melyet a helyi képviselő-testület is egyhangú szavazattal támogatott, a befolyó 101 140 Ft-ot a csibráki kisfiú gyógyulására ajánlották fel. Az összeget a remeteszőlősi önkormányzat közvetítésével juttatták el a kurdi körjegyző és a csibráki polgármester közreműködésével.

Kétszer ad, aki gyorsan ad – támogatás a család számára akkor még csak Svédországból érkezett egy hasonló összeg erejéig és a kötcsei kormányülésen Balogh Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár által gyűjtött adományok jutottak el az eldugott, Tolna megyei településre. Kis Pál Gyuláné két héttel később még egy élelmiszercsomag összegyűjtésében és eljuttatásában is szerepet vállalt.
A remeteszőlősi képviselő-testület a kezdeményezés hatására úgy döntött, hogy a jövőben a falunap bevételét mindig jótékonysági célra fordítják.

Koós Hutás Katalin

További részletek


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg