Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Innovációs Porta nyílt Nagykovácsiban

Gazdasági rovat > Nagykovácsi

2011-10-05


Szeptember 23-án Bencsik Mónika polgármester, a nagykovácsi képviselő-testület és a vállalkozás volt és jelenlegi munkatársai részvételével ünnepélyesen is megnyitotta kapuit a Nagykovácsi Innovációs Porta és Jóllét Living Lab.

A Trebag Vagyon- és Projektmenedzser Kft. és a Net-Mex Innovációs és Oktató Kft. olyan új innovációs modellt hozott létre, amely a nyitott innováció módszerével működik. A nyitott innováció helyi és térségi alkalmazásának egy részét ma living labnak, azaz élő labornak nevezik - mutatta be tevékenységüket Kövesd Péter, a vállalkozás vezetője. A Jóllét Living Lab több mint ötven, az élethosszig tartó tanulás (Life-long learning) programban megvalósuló uniós projekt eredményein, a Trebag és a Net-mex szellemi alkotására épülő kutatási-fejlesztési tevékenységen alapul. A fiatalok karrierépítése, munkavállalása, képzése, saját vállalkozás beindítása, ezen kívül az egészséges életmód, a szellemi és fizikai frissesség fenntartása terén fejti ki tevékenységét.
Működésük fontos területe a kis- és középvállalkozások fejlődésének segítése, az innováció- és minőségmenedzsment, a „tanuló” település, kistérség kialakulásának segítése, a helyi innovációs folyamatok kialakítása és támogatása.

Az eddig ismert, városokhoz, ipari parkokhoz és egyetemekhez kötött, azok tulajdonában lévő innovációs központoktól eltérően a nagykovácsi innovációs porta egy kicsi, rugalmas, gyors kisvállalkozás, amely elsősorban a települési is kistérségi résztvevőket szolgálja ki.

A napokban a Pest megyei közgyűlés kulturált települési környezet-díját kiérdemlő nagykovácsi főtér uniós pályázatát a Trebag Kft. készítette.

khk


Vissza