Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Halpiac nyílt Budaörsön

Gazdasági rovat > Budaörs

2011-12-27


December elején nyitotta meg Palotás Péter, a Magyar Gasztronómiai Egyesület egyik alapító tagja mindennap friss árut kínáló halpiacát Budaörsön. A halfeldolgozást is végző üzletember nagykereskedőként tíz éve szolgálja ki a színvonalasabb éttermeket és az áruházláncok többségét Magyarországon.

Az ország minden bizonnyal egyik legkülönlegesebb halpiacára a friss árut a hét öt napján norvég, spanyol, új-zélandi, görög vagy éppen sri lankai árverésekről teherautón vagy repülővel szállítják. Élő homár Kanadából, élő tarisznyarák Bretagne-ból, élő languszta Dél-Afrikából, élő garnélarák a Földközi-tengerből érkezik.

A budaörsi telephelyű, legszigorúbb európai uniós előírásoknak is megfelelő halfeldolgozó üzem friss hal választékát gyorsfagyasztott termékekkel egészíti ki. Magyarországon egyedülálló, -70 C fokos, ultra mélyfagyasztó hűtőkapacitása lehetővé teszi, hogy a legfrissebb tengeri termékek mellett különböző gyorsfagyasztott halakat, rákokat, kagylókat épp úgy kínáljon, mint a legkifinomultabb japán sashimi követelményeknek is megfelelő ultra-mélyfagyasztott termékeket.

A piacon a halárun kívül kapható minden, ami egy ínyenc halételhez kellhet: fűszerek, sushi kellékek, a legextrább olajok, halhoz való borok és a legkülönfélébb kiegészítők.

A Budaörs, Törökbálinti u. 23. alatti üzlet nyitva tartása keddtől péntekig 9-17 óráig, szombaton 9-13 óráig. Vasárnap és hétfő szünnap.

Bármely irányból is érkezik az autópályán, a Tesco-Budaörs centrum táblánál fel kell hajtani a felüljáró körforgalmára. Onnan Budaörs centrum felé lehajtva az első lámpánál - kb. 50 m - jobbra kell fordulni a sarokig, ahol ismét jobbra ötven méter az első kapubejárat. Itt már tábla jelöli a raktárt.

tel.: +36 23 414 689 vagy 414 488
www.plpseafood.hu


Vissza