Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Közmunkásokkal tartják karban a budai erdőket

Gazdasági rovat > Pest megye

2012-03-05


A Pilisi Parkerdő lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint elsősorban a parkerdei és az erdőművelési munkákból veszik ki a részüket. Idén a tavalyi létszám többszöröse, 29 fő segít Budapest erdeinek tisztán tartásában és parlagfű-mentesítésében.

Az idei közfoglalkoztatási program keretében a korábbi éveknél több, összesen 374 fő közmunkást alkalmaz a Pilisi Parkerdő Zrt. Ehhez a Belügyminisztérium 454 millió forint támogatást nyújt, amit a Pilisi Parkerdő Zrt. 84 millió forint saját forrással egészít ki.

A Pilisi Parkerdő lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a közfoglalkoztatottak elsősorban a parkerdei és az erdőművelési munkákból veszik ki a részüket. Ilyenek például az agresszívan terjedő, idegenhonos fafajok visszaszorítása, parlagfű irtás, az őshonos erdők megújulását segítő bozótirtás, erdei utak-, séta- és turistautak, tanösvények karbantartása, szemétgyűjtés, pihenőhelyek tisztántartása, parkberendezések karbantartása, kerítések karbantartása és szükség esetén lebontása. Az erdőben dolgozók munkáját 36 szakirányú képesítéssel rendelkező brigádvezető irányítja, 11 fő pedig a szükséges adminisztrációs feladatok ellátását végzi.

A Pilisi Parkerdő Zrt. esetében különösen fontos a Budapesti Erdészet parkfenntartó munkája. Itt a tavalyi létszám többszöröse, 29 fő segít Budapest erdeinek tisztán tartásában és parlagfű-mentesítésében. A közmunkások toborzása a budapesti munkaügyi hivatalokban történt. 25 fizikai munkás, 3 brigádvezető és egy adminisztratív alkalmazott segítségével a fő cél a Budai-hegyvidék parkerdő funkciójának fenntartása és a több száz kilométer hosszú sétaút-hálózat karbantartása.


Vissza