Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kiosztották a márciusi díjakat

Ki-kicsoda > Budakeszi

2012-03-15


Andrejkó Bernadett, a Pitypang óvoda vezetője kapta idén a Budakeszi emlékérmet, Fehér Bence, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium volt diákja pedig a Budakeszi Ifjúsági díjat március 14-én az Erkel Ferenc Művelődési Központban tartott városi megemlékezésen.

Dr. Csutoráné dr. Győri Ottília polgármester beszédében kiemelte, hogy 1848. március 15. a fiatalok napja volt. Õk söpörtek félre minden óvatoskodást és kishitűséget, hogy jogokat követeljenek. Battáné Balogh Ildikó történelemtanár továbbfűzve ezt a gondolatot: „március 15-ét mi, magyarok tettük ünneppé. Nem örököltük, nem kaptuk, hanem teremtettük. Teljesen és tökéletesen a miénk.”

Az egybegyűltek megtekinthették a Széchenyi István Általános Iskola harmadik osztályosainak színvonalas, élőzenével kísért műsorát, melyben a Költő visszatér című rockopera ismert dallamai csendültek fel.

Az ünnepségen a polgármester adta át a Budakesziért emlékérmet és az Ifjúsági díjat.

Budakesziért emlékéremmel olyan személyeket vagy közösségeket tüntetnek ki, akik Budakeszinek hírnevet szereztek azzal, hogy jelentőset vagy életművet alkottak a településen. Az idei díjazottat Andrejkó Bernadettet, a Pitypang óvoda vezetőjét a polgármester a következő szavakkal méltatta:

"Bernadett 1971-ben született Miskolcon, a Benedek Elek Pedagógiai Főiskolán óvodapedagógusi, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen Közoktatás-vezetői szakon végzett. A magyar sportszövetségben úszás és görkorcsolya sportoktatói képesítést is szerzett. Emellett számos más képesítést is megszerzett; mentálhigiéniás családsegítő, tartásjavító speciális tornán át egészen a néptáncoktatóig, melyekkel a gyerekek fejlesztését, nevelését nemcsak hatékonyan, hanem példamutatóan is végezte. Gyermekkori álmát valósította meg, 23 éve dolgozik az óvodapedagógusi pályán, ebből 13 éve a Budakeszi Pitypang Sportóvodában dolgozik, 2004-től pedig az intézmény vezetője. Vezetése alatt kapott kiemelt szerepet az óvodában az egészséges életmódra nevelés; a mindennapos mozgás fontossága. A vezetőnő vezette be az óvodában a vitamin tornát, valamint  a görkorcsolya oktatást. Kitartó, céltudatos tevékenységének köszönhetően vált az általános irányultságúból sportóvodává a Pitypang ovi. Olyan környezetet teremtett az óvodában, ahol a szülők megelégedettségére a gyerekek nagyon jól érzik magukat, a munkatársak és a szülők is szeretettel, örömmel és büszkeséggel járnak. Kiegyensúlyozott, jó nevelést kapott gyerekek hagyják el az intézményt. Aktív szerepet vállal a város közéletében: minden évben számtalan bált szervez, ahol rendszeresen ő is nagyon jól érzi magát. Az befolyt összegből már három fürdőszoba került felújításra. Jellemével, odaadásával segítőkészségével, szakmaiságával a közösségért dolgozik. A tavalyi évben felügyelete alatt épült újjá a Pitypang óvoda. Az építkezés alatt óvodapedagógiai szemét minden munkafázison rajta tartotta, bárhol bármi probléma volt, riadóztatva volt az egész közösség. Példamutató életével, kiváló szakmaiságával, elhivatottságával, közéleti tevékenységével méltó a Budakeszi emlékéremre."

Ifjúsági díjban azt a 35 év alatti budakeszi fiatalt részesítik, aki életvitelével és teljesítményével követendő példát tud mutatni korosztálya számára. A kitüntetést ebben az évben Fehér Bence, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium volt diákja kapta a következő méltatás alapján:

"Fehér Bence 1992-ben született. Azóta Budakeszin él. Hatévesen kezdett kung-fuzni, már hétévesen első helyezést ért el Budapesten a VII. Kung-fu Világbajnokság és Harcművészeti Világkupán. 2003-ban lett a Tűzmadár Harcművészeti és Szabadidőközpont Egyesület tagja. Átfogóan tanulja a kung-fu minden stílusát, kiemelkedően a déli stílust műveli. Országos versenyeken 1. és 2.helyezést ért el, de minden szinten dobogóra állhat a nemzetközi versenyeken is. Sokszoros magyar, európai és világbajnok sportoló. A Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium tanulója volt, az iskolát kitűnő eredménnyel végezte el. Jelenleg vegyésznek tanul az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Kimagasló közéleti tevékenységet végez, rock-blues zenekarában elektromos gitáron is játszik, fellépéseket, jótékonysági koncerteket szervez. Aktív szerepet tölt be a református egyházközségben, igazi közösségszervező ember. Rendkívül segítőkész, szolgálatkész és kitartó fiatalember. Nyitott szemmel és tudattal jár a világban. Kiemelkedését és fejlődését tehetségén kívül kitartásának és szorgalmának is köszönheti. Nemcsak a sportegyesület, a budakeszi református gyülekezet, hanem Budakeszi és Magyarország hírnevét is öregbíti. Budakeszi város méltán büszke lehet arra, hogy Fehér Bence városunk lakója. Az önkormányzat nevében pályafutásához a továbbiakban is sok sikert, jó egészséget és sok szép eredményt kívánok."-nyújtotta át Budakeszi polgármestere a díjat.

fotók: Salamon László

Kapcsolódó cikkeink:
Sportolók az idei budakeszi díjazottak - 2010-03-18
Március 15. Kitünteték Fehérpataki Évát és Janicsák Vecát - 2011-03-16    


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg