Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kerékpár a művészetben

Kultúra > Nagykovácsi

2012-05-23A Crosskovácsi Sport- és Környezetvédő Egyesület és a Nagykovácsi Alkotóművészek Egyesülete "Kerékpár a művészetben" címmel közös képzőművészeti pályázatot hirdet, ahol komoly pénzdíjak nyerhetők festészet, grafika, szobrászat és fotó kategóriában. A pályamunkák leadási határideje június 6.


Nagykovácsi lassan a hazai mountain bike sport kultuszhelyévé válik. Támogatják ebben a Nagykovácsiban élő üzletemberek, a helyi vállalkozók, és a polgárok. Az évek folyamán olyan országos cégek is a rendezvény támogatása mellett döntöttek, mint a Wienerberger Téglaipari Rt., a LEIER Építőanyaggyártó Kft., a Marosport Kft. vagy a Red Bull Magyarország Kft.

A mountain bike sportban első versenyüket 1995-ben rendezték. Az azóta eltelt években a verseny önálló kupaversennyé nőtte ki magát. A szervezést 2000-től a Crosskovácsi Sport és Környezetvédő Egyesület végezte. 2003-ben saját versenyük mellett a Red Bull Magyarország Kft. felkérésére lmegrendezték a Red Bull bányaextrémek versenyét, ahol a Crosskovácsi feladata a pályák kijelölése, kialakítása, a versenyközpont logisztikai hátterének megteremtése, a verseny lebonyolítása volt 3 szakágban: down hill, cross country és trial.

Nagykovácsi festői fekvése és kivételes természeti adottságai szinte vonzzák a művészeket. Jelenleg több mint 80 aktív művész él itt, akik tíz éve megalakították az idén jubiláló Nagykovácsi Alkotóművészek Egyesületét a NAME-t. Minden évben "Össz-Művészeti" Napokat tartanak augusztus utolsó hétvégéjén.

A Crosskovácsi és a NAME "művészeti" összefonódására idén 2012-ben kerül először sor, egy olyan országosan meghirdetett képzőművészeti pályázat keretében, ahol lehetőség nyílik a sport és a természet egységének: a kerékpározásnak, a művészet tükrében történő megjelenésére.

I.  ART-CROSSKOVÁCSI 2012
Képzőművészeti Pályázat

Téma: Kerékpár a művészetben

Pályázati feltételek:
- A pályázaton részt vehet 14 éves kortól, minden festő, szobrász fotós és
- képzőművész
- A művek műfaját és technikáját a pályázó tetszése szerint választhatja meg.

Nevezési kategóriák:
- Festészet (olaj, akryl, aquarell, tempera, kollázs, montázs, vegyes technika, stb.)
- Grafika (bármilyen sokszorosított, vagy egyedi alkotás, rézkarc, rézmetszet, lino, litográfia)
- Szobrászat (kisplasztika, dombormű, érem stb.)
- Fotó (színes vagy fekete-fehér technikával készült fotók, digitális fényképek, fotó papírra nyomat)

A leadás helyszíne:
Herczog és Bárdos Iroda
H-2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos út. 110. (H-P.: 8-16.00)
Tel: 06-26 555-010

A leadás határideje: 2012. június 6. 18 óra

További tudnivalók:
- Egy pályázó max. 3 művel pályázhat.
- A sorozatok maximum 3 darabból állhatnak, egy sorozat egy műnek számít.
- A Fotóművészeti kategóriába tartozó sorozatból a kiállításhoz 1 – 1 kép kiemelésének, és a sorozat megbontásának jogát a zsűri fenntartja.
- A festészeti, grafikai, fotóművészeti alkotásokat keretezve, paszpartuzva, akasztóval ellátva, kiállításra kész állapotban fogadjuk el.
- A paszpartuval ellátott alkotások max. mérete 100 x 100 cm.
- A plasztikák, max. mérete: 50 x 50 x 50 cm.
- A fotók max. mérete A3.

A jelentkezési lapon és a pályaművön, kérjük az alábbi adatokat szíveskedjenek feltünteti:
1. A beküldött alkotások címe, technikája, mérete és a készítés éve
2. A pályázó neve
3. A pályázó elérhetősége (címe, telefonszáma, e-mail)

A beérkezett pályaműveket kiállítjuk és a zsűri javaslata alapján a legjobbakat kategóriánként (Grafika, Fotó, Festészet, Szobor) díjazásban részesítjük, ezért várjuk a pályázókat és családtagjaikat a művekből rendezett kiállítás megnyitó ünnepségére, ahol a Közönségdíj átadására is sor kerül.

A művész vállalja, hogy a kategóriánként első díjas műveket (grafika: 30.000.-Ft., Fotó: 20.000.-Ft., Festészet: 50.000.-Ft., Szobor: 50.000.-Ft.) összegért a Crosskovácsi Sport és Környezetvédő Egyesület megvásárolja, a művekből pedig gyűjteményt hoz létre.

Minden alkotónak Jó munkát kíván a Crosskovácsi Sport és Környezetvédő Egyesület és a NAME


Vissza