Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kezdődik a főutca-projekt Telkiben

Gazdasági rovat > Telki

2012-07-05


A Fő utcának a körforgalom és a Pajta-Faluház közötti szakaszának teljes körű felújítása keretében július 3-án az északi oldalon lévő járda bontásával kezdődik a munka, amely várhatóan november közepén fejeződik be.

Legalább egy hétig korlátozzák a gyalogos közlekedéstaz érintett szakaszon. Az autósoknak egyelőre nem kell komolyabb forgalmi akadállyal számolniuk a telki önkormnyzat közlése szerint.

A településen áthaladó fő közlekedési út Fő utcai szakasza Telki Önkormányzatának tulajdonát képezi. Mivel az út az országos közúthálózat része, felújításáról, fenntartásáról az állami tulajdonú Magyar Közút Kht. lenne köteles gondoskodni. Bár évtizedek óta indokolt lenne a teljes útszakasz teljes körű felújítása, azonban a közútkezelő forrás hiányában erre nem képes. Telki elkészíttette a Fő utca körforgalom és Pajta közötti szakaszának teljes körű felújítására vonatkozó terveket, amelyek a csapadékvíz-elvezetésre, az új járdákra, útburkolatra, gyalogos-átkelőhelyek kiépítésére, a buszmegállók átépítésée, az érintett zöldterületek teljes körű felújítására, rendezésére, a körforgalomhoz kapcsolódóan egy új gyalogátkelőhelyre és a kapcsolódó járdaszakaszokra és az emelt szintű közvilágítás kiépítésére terjednek ki.

A település a 2012. évi költségvetésében a megvalósításhoz szükséges forrásokat saját erőből biztosította, és több mint egy éves tárgyalássorozat eredményeként végül sikerült megállapodni a közútkezelő Magyar Közút Kht.-vel a megvalósítás formájáról és részleteiről. Közbeszerzést írtak ki, melyen a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó Hornyák Út- és Mélyépítő Kft. (2890 Tata, Faller Jenő u. 59., építésvezető Kis Csaba Kis Csaba építésvezető +36-30-619-2060) nyert, az önkormányzat velük kötött szerződést. Az önkormányzat megbízásából a lebonyolítást és a műszaki ellenőrzését a Rexagon Bt. látja el, képviselője Király Gábor (+36-30-922-0906) - áll a telki önkormányzat közleményében.


Vissza