Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Perbálért érdemérem – idén két díjazott

Ki-kicsoda > Perbál

2012-09-04


A Szent Anna napi búcsú alkalmából rendezett községi rendezvényen idén két jelöltet díjazott az önkormányzat a helyi közösségért végzett, több évtizedes tevékenységéért: Jobbágy Jánosnét és Szilágyi Lászlót.

A fél évvel ezelőtt hirtelen, ereje teljében elhunyt Jobbágy Jánosné az őt méltató polgármester, Varga László szavai szerint olyan közéleti ember volt, aki a legrégebben és a leghosszabb időn át képviselte Perbál érdekeit különböző testületekben és civil szervezetekben. A posztumusz kitüntetést a díjazott lánya vette át.

Szilágyi László szintén sok évtizedes közösségi tevékenységéért kapta az elismerést. Pregitzer Görgy méltatása szerint 45 éve, 1967-ben asztali tenisz szakosztályt alakított Perbálon, akik számtalan bajnokságot megnyertek felnőtt, ifjúsági kategóriában, egyéniben és csapatban és évekig szerepeltek az NB III-ban, végül 1978-ban az NB II bajnokaként feljutottak az első osztályba is. 1973-77 között tanácstag, 1990-98 között önkormányzati képviselő, alpolgármester, Pest megyei önkormányzati képviselő. 1997-2007 között a sportalapítvány elnöke, Perbál közalapítványának elnöke.

A lapunkban rendszeresen publikáló díjazott köztünk élő ismerőseiről írja meg azokat az érdekességeket, amiről sokszor még a szomszédok sem tudnak. Pregitzer György szavai szerint egy közösség akkor erős és megtartó, ha vannak olyan tagjai, akik küldetéstudattól és elhivatottságtól vezérelve felkészültséggel és hozzáértéssel értéket teremtenek, melyek beépülnek a közösségbe és büszkeséggel töltik el annak tagjait.
Koós Hutás Katalin


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg