Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A budaörsi cég duplázott a Magyar Termék Nagydíjasok között

Gazdasági rovat

2012-09-17


Idén szeptemberben tizenötödször adták át a Magyar Termék Nagydíjakat Magyarország legtekintélyesebb önkéntes tanúsítási pályázatán. Ötvenhárom hazai cég ötvennyolc terméke, köztük a térségünkben működő Paneldoctor Kft. (Biatorbágy), a Rollbox Trade Kft. (Budaörs) és a Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. – Rigips divízió (Pilisvörösvár) szerzete meg az elismerést. Közülük a Rollbox két termékkel.

A Magyar Termék Nagydíj pályázatot az Industorg–Védjegy Minőségügyi Kft., a Magyar Export–Import Bank Zrt., a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB), a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. valamint a TÜV Rheinland InterCert Kft. írta ki és valósítja meg a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai támogatásával. A Nagydíjakat Bencsik János országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának tajga, az Energetikai Albizottság elnöke adta át, a hagyományhoz híven az Országház felsőházi termében.

A Magyar Termék Nagydíj® kitüntető címet magyar–angol nyelvű díszoklevél és a Hollóházi Hungarikum Nonprofit Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea tanúsítja.

A pályázat célja idén is az, hogy elismerje és díjazza a kiváló minőségű Magyarországon gyártott, és forgalmazott termékeket, szolgáltatásokat, elősegítse a minőségtudatos szemléletet, valamint hogy a gyártók, termelők és szolgáltatók ösztönzésével emelje a fogyasztóvédelem általános szintjét. A díjazott termékek, szolgáltatások is alapját képezhetik annak az export offenzívának, mely hazánk gazdasági megerősödését célozza meg.

Az idei, kimagaslóan magas számú díjazotakkal együtt a Magyar Termék Nagydíj történetében megítélt díjak száma 342-re emelkedett.

A Paneldoctor Kft.  Zöldotthon szerviz szolgáltatáscsomagjai. a Rollbox Kft. PES sütőfóliája és a szilikonos sütőpapírja Rollbox® csomagolási rendszerben, valamint a pilisvörösvári cég Rigips Blue Accoustic gipszkarton hanggátló-tűzgátló építőlemezei kapták az elismerést.

Koós Hutás Katalin


Vissza