Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Jubileumi Bécs-Budapest Supermarathon

Sporthírek

2004-11-01


Idén 15. alkalommal vágtak neki a futók a 350 km-es távnak a Bécs-Sopron-Győr-Tata-Budakeszi-Budapest útvonalon. Tizenötödik alkalommal fogadtuk őket Budakeszin a negyedik nap végén, 328 kilométer megtétele után. Bár csapata nem volt városunknak, mégis köszönthettünk budakeszieket az érkezők között: Farkas László a Honvéd Tisztek váltóját erősítette, Breimann Erzsébet és Kámánné Varga Ágnes versenybíróként, Szabó Bence pedig gyúróként kísérte végig a mezőnyt.

A Szél utcában - Hellner Péterné és családja jóvoltából - feldíszített sátor, köszöntő felirat és sok-sok gyerek fogadta a cél felé igyekvőket. S hogy könnyebb legyen az utolsó métereket megtenni, a Nagy Sándor József Gimnázium, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium és a Széchenyi István Általános Iskola tanulói a célig kísérték a futókat.
  A célban most is a Huber-zenekar teremtett jó hangulatot, de legnagyobb sajnálatunkra csak CD-ről, mivel Lenci bácsi a visszavonulás gondolatával foglalkozik.
  Nagy sikert aratott a budakeszi önkormányzati képviselők váltója. Budakeszi határától futottak a Knáb János utcai célig, dr. Draskóczy András - Bechtold Gábor - Hellner Péter - Lendvay Endre összetételben. Bár váltónak indult, végül együtt futottak be a célban, négyen együtt fogva-hozva a budakeszi zászlót két tanuló, Kemény Dávid és Hellner Donáta kíséretében.
  A negyedik nap befejezéseként került sor a Széchenyi István Általános Iskola aulájában arra a fogadásra, amelyet Farkas Gyula polgármester adott a szervezőbizottság, a szponzorok, a versenyzők, a versenybírók, a helyi sportemberek, és a helyi szervezők részére. A verseny ausztriai szakaszát szervező Alsó-Ausztriai Katonai Sportszövetség elnöke, dr. Gerald Propst és „csapata” már törzsvendég nálunk, idén azonban megtisztelt bennünket jelenlétével Ausztria magyarországi nagykövete, dr. Günther Birbaum és az osztrák katonai attasé, Alexander Trözmüller is.
  Hagyomány, hogy a fogadást egy kis műsorral kezdjük. Idén a Hagyományőrző Kör Asszonykórusa és Späte Rosen tánccsoportja, valamint a Széchenyi István Általános Iskola 3. D. és 3. E. német nemzetiségi osztályainak tánccsoportja adott ízelítőt tudásából Nagyné Starcz Teréz és Ormai Sebestyén vezetésével. Előadásuk nagy sikert aratott az osztrák vendégek körében is.
  A műsor után Farkas Gyula polgármester elismerését fejezte ki azoknak, akik hosszú évek óta fáradhatatlanul dolgoznak a Bécs-Budapest Supermarathon sikeres lebonyolításáért. Dr. Nagy Sándor, a Szervezőbizottság elnöke és dr. Günter Birbaum, Ausztria budapesti nagykövete köszöntő és köszönő szavai után terített asztal mellett folytatódott a beszélgetés.
  Másnap reggel versenyirodává alakult át az általános iskola aulája: itt lehetett nevezni a Supermarathonhoz kapcsolódó nemzetközi félmaratoni versenyre. A rajt előtt köszöntöttük a lengyel Tomasz Chawawko-t, aki az elmúlt évhez hasonlóan idén is megnyerte a negyedik napi Tata-Budakeszi szakaszt, s ezzel a Budakeszi által felajánlott különdíjat.
Pontosan kilenckor Farkas Gyula polgármester startlövésére indult a hatalmasra nőtt mezőny. Impozáns látvány volt a mintegy 1800 futó rajtja. A már megszokott cél, a Hősök tere helyett idén a Tabánban várta a célkapu a versenyzőket. A közelebbi cél miatt Telki irányába futott a mezőny három és fél kilométert, majd egy forduló és újabb három és fél kilométer után ismét Budakeszire érve indultak tovább. A Sportpályánál tizenkét asztal, harminc felnőtt és gyerek várta frissítővel a futókat, akik immár felfrissülve a Márity és az Erkel utca után kanyarodtak a Fő utcára és hagyták el Budakeszit. A János-hegy oldalában még Hellner Péter és tanítványai bíztatták egy kicsit a futókat, köztük dr. Draskóczy Andrást és Mészáros Lászlót, akik Budakeszit képviselték.
Reméljük, hogy a 15. Bécs-Budapest Supermarathon tovább öregbítette hírnevünket, s valamennyi versenyző jól érezte magát Budakeszin. A helyi szervezők, a három iskola tanulói, tanárai, szülői, az Ifjúsági és Sportbizottság tagjai, a Gamesz és az Erkel Ferenc Művelődési Központ dolgozói mindent megtettek ezért, s köszönet illeti támogatóinkat is: Buczkó József kereskedőt, a Fody Party Szervízt és a Schöller Nestlé Kft.-t.
Nemere Jánosné


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg