Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Huszonhétmilliót nyert Nagykovácsi

Gazdasági rovat > Nagykovácsi

2012-12-05


Több mint 27 millió forintos európai uniós vissza nem térítendő támogatásból kezdte meg szennyvíz-hálózatának fejlesztési előkészületeit Nagykovácsi nyertes KEOP-pályázatának köszönhetően. Az Új Széchenyi Terv keretein belül egy nagyobb horderejű pályázati projekt előfutáraként elnyert támogatás segítségével elérhető szolgáltatások és fejlesztési stratégia a következő pályázati kiíráson való megfelelést tesz lehetővé a falu számára.

Az előkészületi projekt tervezett összköltsége 32.470.000 Ft, azonban az önkormányzati szféra e kiírásban szereplő 85%-os támogatási intenzitásának köszönhetően a község költségvetéséből ennek csak 15%-os finanszírozása szükséges.

Az előkészítési projekt lsorán 2012. második feléig készülnek el azok a tervdokumentációk és tanulmányok, amelyek a kivitelezésre vonatkozó pályázat benyújtásához és a kivitelezési közbeszerzések előkészítéséhez szükségesek.
 
A tervezett beruházás az északi településrész, a Zsíros-hegy csatornázását oldja majd meg. Kiépül egy új szennyvíz-főgyűjtő, központi szennyvízátemelő- és szennyvíznyomócső-rendszer, fővárosi csatlakozással. Ezen felül a pályázatban megengedett mértékben a már meglévő szennvízhálózatot is megújítják.

 


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg